Sosyal fobi tedavisi var mı?

Psikolojik veya gerekli durumda psikiyatrik yardım alabilirsiniz. Ayrıca tedavi sürecinde sizin çabanız ve inancınız çok önemli, psikolog tek başına sizi tedavi edemez.

Yapımda varsa nasıl aşabilirim ki? Mesela benim annemde öyle muhtemelen bu kişilik ozelligini ondan aldım Psikiyatri tedavi edemesse bu psikiyatri biliminin yalan ve işe yaramaz olduğunun kanıtıdır. Her suçu insanda bulmayın bu hastalığa sahip insanlar ne kadar hastalığı yenmeyi başaramadığı icin mümkün olduğunca yardım arıyor yani çabalıyorlar ama olmuyor keşke olsa...

Öncelikle belirtmem gerekir ki ben de aynı durumdan muzdaribim, eskiden daha ağır durumda olsa da yıllar içinde bir miktar aştığımı söyleyebilirim. Elbette yetiştirilme biçimi ve çocukluk dönemleri önemli bir etken, fakat aşılamayacak şeyler olduğunu düşünmüyorum. Aksine beyin manipüle etmesi kolay bir organdır ve neye inanırsanız onu kabul eder, o yüzden kendinize "bunu aşamam bu benim yapımda var" gibi cümleler kullanmaktan sakının.

Psikiyatriye yalan ve işe yaramaz demek ise büyük bir iddia. Sosyal fobi nezdinde açıklamam gerekirse psikiyatrist örneğin sosyal durumlarda salgılanan stres hormonlarını engelleyen bir ilaç yazar, siz bu ilacı kullanırsanız önceden yaşadığınız kaygı durumunu yaşamazsınız. Bu yüzden terapiye kıyasla daha bilimsel olduğunu da kolaylıkla söyleyebiliriz. Fakat hemen her durumda psikiyatristler hastalarına kolayca ilaç savurmaz. İlaca başvurmadan önce terapi almanın daha faydalı olduğuna inanıyorum, çünkü sosyal anksiyete gibi mental problemler çoğunlukla geçmiş deneyimlere (adhd, otizm gibi diğer hastalıklarla bağdaşık değilse) dayandığı için psikolog yardımıyla ve çabayla bir süreç içerisinde aşılabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…