Sosyal Hesabım Hacklenmiş

notmythier

Centipat
Selamlar, bu mesajı elim titreyerek yazıyorum. Az önce postama Sosyal hesabına giriş yapmaya çalışma talebi geldi, ilginç şekilde giriş yapmaya çalışan cihazla benim cihazın IP'si aynı. Sonra Chrome'a girdim, Sosyal hesabından çıkış yapılmış. Şifreyi değiştirip tekrar girdim, Kaspersky ile tam tarama yaptım, bir şey yok. Bruteforce ile kırılması imkansız bir şifre, ki o kadar uğraşacaklarını sanmıyorum. Sistemde bir sorun mu var?

Not; IP adresi aynı değil, fakat verici şirket aynı. Ve benim konumuna çok yakın. Ne yapabilirim?

@Recep Baltaş hocam sistemde mı bir sıkıntı var? Lakin ne bir şey indirdim, ne bir yerlere girdim ne kadar paranoyak olduğumu bu konularda önceki konularıma bakarak anlayabilirsiniz, ya da bir veri sızıntısı mı oldu?

Çldıracağım, bakın yanlışlıkla rastgele tutturduysa arkadaş hesap şifresini vallahi billahi yemin olsun bir şey yapmayacağım, yeter ki bir açıklama alayım ya. Kim benim hesabımı n'apsın Allah aşkına.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum bu kadar korkmana gerek yok. Abartıyorsun. İki adımda doğrulamayı aç.
Madem kim senin hesabını n'apsın, ne bu telaş? Çok paniklemişsin dostum. Önce hislerini bastır ve mantıklı düşün.

Dostum bu kadar korkmana gerek yok. Abartıyorsun. İki adımda doğrulamayı aç.
Madem kim senin hesabını n'apsın, ne bu telaş? Çok paniklemişsin dostum. Önce hislerini bastır ve mantıklı düşün.
Aga iki adımlı doğrulama zaten açık, o yüzden bildirim geldi. Giriş yapan cihazın IP'si bile geldi mailde, ama şu an Siber Suçlara gitmeyi düşünmüyorum. Sistemsel bir sorun ise hiç bir derdim olmayacak, hastaneden yeni geldim zaten sıkıntılarım çok büyük dersler ayrı, okul ayrı sorun, bu konular üzerinde Obsulsif Kompulsif Bozukluğum var zaten, aşırı panik bastı.

Tamam da neden dostum? Sosyal hesabın gidiyor diye mi?
Hesabını kaybetmek istemiyor olabilirsin ama çok panik yaptın. Siber suçlara gidip Technopat Sosyal hesabımı çaldılar mı diyeceksin? Belki hata olmuştur. Sistem hatasıdır. Zaten bugün ne kadar sürdü bilmiyorum ama Sosyal çöktü. Belki o an bir bug olmuştur. İki adımda doğrulama açıkmış zaten.
@Oğuzhan Necip Şahin @Emre C Arkadaşı sakinleştirmek adına ne yapabiliriz?

Aga
Tamam da neden dostum? Sosyal hesabın gidiyor diye mi?
Hesabını kaybetmek istemiyor olabilirsin ama çok panik yaptın. Siber suçlara gidip Technopat Sosyal hesabımı çaldılar mı diyeceksin? Belki hata olmuştur. Sistem hatasıdır. Zaten bugün ne kadar sürdü bilmiyorum ama Sosyal çöktü. Belki o an bir bug olmuştur. İki adımda doğrulama açıkmış zaten.
@Oğuzhan Necip Şahin @Emre C Arkadaşı sakinleştirmek adına ne yapabiliriz?
Hesap doğrulama kodu başka yerden gelse eyvallah ama IP Sorgulatma yerinde konumu öğrenip haritalardan baktığımda direkt bir evi gösteriyor. Üst üste 3 kere gelmiş, sende de böyle bir şey var mı? Hesabımı kaybetmek isteyeceğim son şey, rüyalarıma bile giriyor.

Kontrol ediyorum şimdi. Fakat dostum cidden rahatla. Abartıyorsun bence. Sadece Sosyal hesabı. Banka hesabın falan kayıtlı değil.

Siber suçlar seni takmaz bile çok abartmışsınız olayı klasik şeyleri yap şifrelerini yenile evdeki cihazlara format at için rahat olsun çok kasma dostum kendini bir şey olmaz.
Oks den dolayı çok panik yaptı sanırım.

Siber suçlar seni takmaz bile çok abartmışsınız olayı klasik şeyleri yap şifrelerini yenile evdeki cihazlara format at için rahat olsun çok kasma dostum kendini bir şey olmaz.
Değil mi?

Yanlış anlama dostum dalga geçmiyorum ama rüya harbiden abartı. Korkma bu kadar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı