Sosyal medya düzenlemesi

Sosyal medya düzenlemesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

• Oy verenlerin toplamı
    73
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Orada linç kültürünün nasıl oluştuğundan bahsettim. İşin psikolojik ve sosyolojik boyutundan yani. Bunu yapan da olur yapmayan da. Yapmadığı sürece sorun yok. Kendi halindedir zaten. Ama ömrü hayatı boyunca bir başarısı olmayıp birilerine/bir yerlere gelmiş insanlara, şu ya da bu sebeple çamur atıyorsa orada gereken reaksiyon verilmeli. Eğitmekse eğitmek, kazanmaksa kazanmak adına ne diyorsanız. Ortalık bunlarla dolmaya başladı zira.

Konu oldukça amacından çıktı bu arada. Daha ileri tartışmalar başlamadan ana konuya dönmemiz iyi olur. Neden yanlış olduğunu da umarım herkes ileride anlar. Her şeyi bildiğini sanan birine yeni bir şey öğretemezsiniz. Kendileri fark etmek zorundadırlar. Şahsen, tarafsız değerlendiril(e)meyeceği için desteklemiyorum ve ülkemizde sunucu veya ofis kurmalarının oldukça maliyetli olacağını düşünüyorum. Elbette kötü niyetli paylaşımlar ülkede de değerlendirileceği için daha çabuk sonuca ulaşır fakat tarafsız olun(a)mayan yerlerde birilerinin hoşuna gitmediği için de muhalif paylaşımların ceza alması/kaldırılması hoş olmaz. Bu sadece mevcut hükümet için değil, gelecekte de mümkün olabilir.

Siyasi sebepler zaten. Bazı olaylar oldu. Çirkin ve yanlış ama işin bahanesi. Amaç karşı fikirleri susturmak.
Gelecekteki gelen kişilerin de muhaliflerin fikirlerini bastırabilme yetkisi olacağı da bir gerçek. Bu CHP, vs. demek de değil. ABC olur, BCD olur. İfade özgürlüğü olduğu gibi kalmalı ve mahkemeler gerektiğinde birebir davalar ile ilgilenmeli. Uluslararası veya Türkiye'de, fark etmez. Ana karar tarafsız olmalı sadece.

Konudan midem kalktı kısır döngüye girdi. Konu kilit kapatılmalı. Diziler ve sosyal medya kapatılmalı geç kalındı. Mahkeme sözü ve hapis. Bakteri gibiler midem kalktı. Cinlerin de var mahkemeleri.

İşte sorun bu; o yetkiyi hiçbir zaman yönetenlerin eline vermemek gerekiyor. Bu da halkın seçimiyle alakalı. İçeriğini bilmediğimiz şeyleri kabul edersek bunlar kaçınılmaz. Aydınlık gelecek için A partisi, B partisi değil; bizlerin bilinçli bireyler olmamız gerekiyor. "Aman efendim bu benim partim, ne yaparsa doğrudur. Vardır bir bildiği." veya "Yaşasın! Diğer partilileri içeri atıyoruz." diye düşünceler olursa o yönetim yarın öbür gün gücü topladığında kendisine oy vereni de parçalar. Hiç gözünün yaşına bakmaz. Bunun farkına varmamız gerekiyor ve bu spesifik olarak herhangi bir parti için geçerli değil. Hepsi için geçerli. Tamam, hepimiz birer partiye oy veriyoruz, vereceğiz ancak önemli olan onu denetlemek ve aşırıya kaçmamasını sağlamak.

Netflix ten önce atv düzeltilmeli

Kesinlike. Yasama, yönetme ve yargının ayrı olmasının sebeplerinden biri de bu. Mevcut durumda herkes birbirine düşman. A partisindeki ve destekleyeni B partisindekine ve destekleyenine savaştaymış gibi davranıyor. İşin daha kötü yanı da kendine A partili demesi oluyor. Bu ancak o partinin milletvekiliyse doğru olur. Tabii ki geçici olarak onu desteklediği anlamında kullanmazsa. B partisi yeri gelince düzgün bir şey yapınca, A ve A'yı destekleyenler desteklemeli ve kötü bir şey yapınca karşı gelmeli. B partisine destek veren (Destek veren diyorum, B partili değil. Fikirler değişebilir ve bu nereden olduğun gibi değişmez bir şey değildir. Tam da olması gerektiği gibi.) de B partisi kötü bir şey yapınca karşı gelmeli ve diğerlerinin fikirleri iyiyse desteklemeli. Tamamen doğru veya yanlış yok sonuçta. Bir şey gelecekte yanlış olabilir. Herkes aynı ülkede yaşıyor ve ülkesi için iyi olanı yapmalı.

@56153 İnsanlarda şu fikir oldukça yaygın; iktidar partisi olan x partisini desteklemiyorsan sen kesinlikle muhalif olan y partisinin mensubusun. Bu yüzden tüm muhalif paylaşımlara aynı yorumlar yapılıp insanlar kutuplaştırılıyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…