Sosyal medya düzenlemesi

Sosyal medya düzenlemesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

• Oy verenlerin toplamı
    73
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kağıt üstünde çok güzel görünüyor. Sosyal medyadaki linç kültürü, insanların sosyal hayattaki başarısızlıklarını ve ezikliklerini başka insanlardan hunharca çıkarması eylemidir. Bunu organize yapan gerek anonim gerek reel hesaplar var. Bunlarla uğraşılabilir mesela.

Bir başka konu diziler/filmler. Netflix'teki otantik içeriklere gelene kadar TV'deki şiddet içerikli, cinsiyetçi dizileri yasaklasınlar önce. Bunu yapmış olsalardı niyetlerinin iyi olduğunu az da olsa söyleyebilirdik ancak böyle olmadığından söyleyemiyoruz tabii. Bunun haricinde insanları kutuplaştıran, öfkelendiren tartışma vb. programlar var. Onları temelli kaldırsınlar. Youtube'da çocuk işçiler var. Sürekli video çektiriyorlar çocuğa. "Bugün çikolata yedim, bir başka gün barbie bebek aldım." tarzında. Aratanlar rahatlıkla bulabilir. Bunları engellesinler ve niyetlerinin gerçekten kağıtta geçen o süslü cümleler kadar güzel olduklarını göstersinler önce. Yoksa hepimiz bu yasakların birilerini fişlemek, otoriter bir düzen sağlamak adına olduğunu adımız gibi biliyoruz.

Şuan sadece konuşmuş olmak için konuştuğunu anladık. Sende haklısın EYVALLAH

Ailem ve yakın arkadaşlarım Türkiye'de yaşıyor ayrıca ben bir Türk'üm, gayette beni ilgilendiriyor, siz öyle sanmamaya devam edin.
Herhalde bunlar yarın Technopat'a (aklıma şu an site gelmediği için) giremezse ve sebepsiz yere de öyle kalırsa ülkede yasak falan yok, herkes özgür diyeceklerdir. "Aman, sadece bir site daha ya." Acaba bunların yasak ve özgürlük kelimeleri başka dilden bir kullanım mı? Birilerine zarar verilmedikçe ve haklarına girilmedikçe hiçbir sorun göremiyorum ama durduk yere biri su içmemizi yasaklarsa da yerine çay mı var demeliyiz? Suyu yasaklama sebebi de birinin üzerine su dökülmesi olsun. Bunların yaptığı aynı bu.

Maşallah sizinde bilmediğiniz yasaklı site yok

Maşallah sizinde bilmediğiniz yasaklı site yok
Girilen 100 siteden en az 5'i yasaklı olduğu içindir. Kategoriye göre bu oran değişiyor. İngilizce içeriğe bakarsanız bu oran daha da artıyor. Düzenlemeler yerine düzgün kanunlar olmalı ve hak ihlali yapanlara ve zarar verenlere gereği uygulanmalı. Bu da tarafsız bir biçimde olur, kendi yerinde kendi tarafından değil.

33 yıldır aradığım herşeyi Türkçe içeriklerde bulduğum için yabancı kaynak ihtiyacım olmadı hiç bilemicem orasını

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…