Sosyal medya hesaplarından çıkış yapıldı ve uyarı bildirimi geldi

KunRois

Kilopat
Daha fazla  
İyi geceler herkese. Kısaca özet geçeyim; dün Instagram'a girdiğimde karşıma bir bilgi çıktı anormal bir hareketlilik tespit ettik hesabının kısıtlanmaması için şunlara şunlara dikkat et diye. Ben Instagram üzerinden yorum bile yapmayan biriyim sadece gezen biriyim bu yüzden bu uyarı garip geldi. Ardından X yani Twitter'a girdiğimde hesabımdan çıkış yapıldığını gördüm hem telefondan hem bilgisayardan. Neyse dedim geri girdim hesaba. Bugünde LinkedIn hesabımdan çıkış yapılmış tekrar girmek istediğimde gene anormal bir şey tespit ettik o yüzden kısıtladık. Kısıtlamayı açmak için kimlik doğrulaması yapın dedi. Neyse onu da yaptım hesabı geri aldım şifremi falan değiştirmemi istedi. LinkedIn hesabıma girdiğimde tüm bilgilerim aynı şekilde duruyordu fakat profil fotoğrafımda Çinli mi Japon mu ne öyle bir kadının fotoğrafı vardı. Hani arada LinkedIn üzerinden premium hesap satmak için özel mesaj gelir ya bot hesaplardan. Aynı onların fotoğrafı gibiydi ama bunu hesabı çalıp başkası mı yaptı yoksa LinkedIn güvenlik gereği vesaire mi yaptı anlamadım. Bu kadar şey üst üste gelince hesaplarımın şifresini değiştirmeye karar verdim. Şu an değiştiriyorum. Sizce bir çalınma durumu var mı? Şifre değiştirmek haricinde başka ne yapabilirim? Proton VPN kullanıyorum bazen belki o yüzden olmuştur diye düşündüm fakat proton en güvenli VPN'lerden diye biliyorum. Onun dışında birkaç Torrent oyun indirmiştim maalesef ki malum fiyatlardan dolayı denemek istediğim ama alamadığım. Onlardan da olmuş olabilir diye düşündüm fakat indirdiğim sitelerde bu camiada bilinen ve güvenilir sayılabilecek yerler. Onları da sildim zaten ve güvenlik taraması yaptım bilgisayarda bir şey çıkmadı. Bunlar haricinde hesaplarımın çalınması için bir sebep veya açık yok. Ne olmuş olabilir sizce? Şifre değiştirmek haricinde ne önlem alabilirim?

Maalesef en güvenli vpn diye bir şey yok. VPN yüzünden olmuş olma ihtimali yüksek. Eğer VPN yüzündense şifrenizi değiştirmek yeter diye düşünüyorum. Onun dışında güvenlik taramasını hangi uygulama ile yaptığınızı belirtirseniz güzel olur. Torrent oyunlar yüzünden olacağını sanmıyorum ama tabi belli olmaz. İndirdiğiniz site ne kadar güvenli de olsa sonuç olarak bu bir crack ve her şey olabilir. Bende instagram kapandığında Proton VPN kurmuştum telefonuma. Yaklaşık 1 saat falan kaldıktan sonra icloud giriş istekleri gelmeye başlamıştı bende silmiştim. Şifremi değiştirmeme rağmen gelmeye devam ediyordu bende saldım zaten giremiyor diye adam da 2-3 gün sonra saldı giremeyince. Yani kısacası VPN yüzünden olmuş olma ihtimali yüksek. Şifrenizi değiştirin ve tüm hesaplarınıza 2FA ekleyin başka bir problem olacağını sanmam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…