Sosyal medya platformlarında satış yapmak

Makaleler
7
Yer
Konya
Arkadaşlar başlıkta da görüldüğü üzere Facebook ve Instagram üzerinden satış yapmaya başlayacağım fakat herhangi bir fiziksel veya sanal mağazam yok. Yani fatura kesemiyorum. Bunun herhangi bir problemi olur mu? Birçok satış yapan sayfa var ve siparişlerini havale yoluyla alıyorlar. Ayrıca internet sitesi de açtım ama şirket olmadığım için ödeme yöntemlerinde sadece havale kullanabiliyorum (Woocommerce EFT). Bazı elektronik ürünler de satacağım ama ürünlerin garanti kapsamına girebilmesi için fatura ile satış yapılması gerekiyormuş. Bunu aşmanın herhangi bir koşulu var mıdır? Bu sorduğum illegal bir durum ama belli bir satışa ulaştıktan sonra sanal şirket kuracağım ve fatura kesmeye başlayacağım.
(Satacağım ürünler elde kalmış satılamayan sıfır ürünler olacak.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Kendi adınıza aldığınız elektronik ürünleri satmaktan bahsediyorsunuz değil mi? Misal ikinci el ürün satan kişiler kendi adlarına olan faturayı ürünle beraber yeni sahibine veriyorlar. Garanti devam ediyor hala. Sizde de aynı şey olur diye düşünüyorum.

Şirket kurmalısın yoksa 213 numaralı kanundan belanı bulabilirsin.(Ürünlerin vergisini alırken ödemediysen, vergi ödendiyse sıkıntı yok.)

Fatura olmadan garanti olmaz doğru. Biliyorsun kime sorsan garanti belgesi değil fatura derler önemli olanın. Ama eğer ufak çaplı ürünlerse, örneğin şarj kablosu gibi. Çalışmazsa anında iade imkanı garantisi verebilirsin ama uzun vadeli garanti imkansız bu şekilde. Bir de alıcılar EFT veya havaleye sıcak bakmaz genelde. Dolandırılma korkusu yaşarlar. Mümkün olduğunca bir ödeme kanalı elde etmen gerekir eğer bir miktar büyütürsen işleri.

Dükkan açmana gerek yok , evin adresini basit usul deftere tabi olursun pek bi masrafın olmaz. Satacağın malların sana faturalı gelmesi lazım ki sattığında fatura kesebilesin. Bunlar kolay iş asıl iş satış yapmakta .

Ben ürünü toplu olarak aldım. Bana fatura kesildi ama para ödemedim ürünlerin parasını satışını yaptıktan sonra ödeyeceğim. Garanti kapsamına girmeyebilir dediler.
Şirket kurmalısın yoksa 213 numaralı kanundan belanı bulabilirsin.
Şu anda sıfır sermayeyle kurdum diyebilirim. Sadece site için 100 TL para harcadım. 1000 TL gibi bir ticaret odası kayıt ücreti ödemem gerekiyor. 1000 TL kara ulaştığım anda zaten şirket kuracağım yani o zamana kadar bir problem yaşamam değil mi? Satacağım ürünler fön makinesi nevresim takımı t-shirt gibi ürünler.

Vergi ikinci dönem alacağım, bilsem dükkan senindi. En azından shopier gibi ödeme sistemleri kullanabilirsin tamamen güvende olmak için.

Bugün yeni sipariş aldım. Eğer müşteri parayı havale ederse sabah ürünlerini kargolayacağım. Yasak değilse Facebook linkini bırakıyorum buraya.
Vergi ikinci dönem alacağım, bilsem dükkan senindi. En azından shopier gibi ödeme sistemleri kullanabilirsin tamamen güvende olmak için.
Ödeme yöntemlerini almaya çalıştım fakat hiçbir platform kabul etmedi. Ürünleri kendimin aldığını ve faturamı dahi gönderdim.

Sosyal medyalarda geçirdiğimiz zamanın ve üye sayısının artması ile ticaret ortamı da arttı. Ticaret ortamı artınca da satılan ürün sayısı ve satan kişi de aynı oranda arttı. Hal böyle olunca hamarat ev hanımları eğer örgü biliyorsa ördüklerini sattı ve hala satıyor. Mağaza sahibi olanlar ürünlerini teşhir edip sattılar derken instagramı sadece ihtiyaçlarını karşılamak için kullananlar oldu. Teraryum fiyatları oldukça değişkenlik göstermektedir. içindeki malzemelerin kalitesine göre fiyat ve kar marjı koyabileceğiniz yönde bir ürün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…