Sosyal medya platformu oluşturulabilir mi?

Dostum senin hayallerin fazla biraz, ilk önce yazılım öğrenmen gerek bu da en az 1 yılını alır onun oluşturulması vb şeyler yüzünden maalesef oluşturamazsın.

Bildiğiniz üzere Gazze'deki savaştan dolayı Instagram ve X gibi platformları kullanmak istemiyor. Bunun yerine alternatif olarak yerli bir sosyal medya platformu oluşturmak istiyorum. Fakat yazılımdan anlamıyorum. Bu konuda yardımcı olabilecek var mı?
Zor. Programlama bilen birini bulsan bile bunun sunucusu, güvenliği, kitlesi vb. şeyler bulmak zor. Yani bütçen yoksa imkansıza yakın.

Yazılım bilmeden bu hayaller zor açıkçası. Hem yaptığın sosyal medyaya kullanıcı çekmek daha da zor. Millet alışkınlıklarından vazgeçmekte zorlanır.

Şimdi bende aşırı anlamamakla birlikte sana şöyle bir şey söylemek istiyorum 1. si paraya ihtiyacın var 2. si sıfırdan böyle bir platformu oluşturmak için öyle 1yıl 2 yıl yazılımla ugrasıyorum falan işe yaramaz ha dielimki kurdun tamam bir de bunun koruması var sitene giren insanların verilerini korumak zorundasın. Önce yazılımı öğrenecen daha sonra bunu düşünecen ki ögrenme aşamasındada normal bir seviyeye gelmen tahminimce 1,5 2 yıl alır. Tabii öğrenme kapasitene göre değişir. Tabii öğrenmeklede kalmıyor bunun masrafları az değil.

Yazılım bilseniz bile oluşturabileceğinizi sanmıyorum. Çünkü bu siteler internetin ilkleri.
Youtube alternatifi birçok site çıktı ama hiçbiri Youtube'u geçemedi.
Veya Google,Yahoo, Yandex gibi arama motorlarını yeni çıkan hiçbir arama motoru geçemedi.

Bu platformları geçebilmek için farklı bir şey yapmanız lazım. Buna örnek vermek gerekirse DuckDuckGo arama motoru var. Gizliliğe önem veren ve açık kaynaklı bir arama motoru.

Sizin gibi düşünen binlerce Türk vardır zaten. Eminim Türklerin oluşturduğu sosyal medya platformları da vardır. Ama kaç tanesini biliyoruz, kullanıyoruz şuan?

Daha yazılım bile bilmeden diğerlerinden farklı bir şeyler yapıp öne geçebileceğinizi düşünmeniz gülünç doğrusu.

Bunun için sağlam bir ekip ve sağlam bir bütçe lazım. Global bir uygulama olmazsa öyle aşırı bir kazançta elde edemezsin. Eğer diğer uygulamalardan farklı bir şey sunmuyorsan bu durumda pek imkan dahilinde değil. Bu sebeple olmadığını düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı