Sosyal medya uygulaması nasıl yapılır?

mfe00

Centipat
Daha fazla  
Instagram gıbı TikTok gıbı uygulama yapmak ıstıyorum, bunun rekabetının cok zor olacagının farkındayım, bır yol harıtası ve gereken seylerı tecrubelerınıze dayanarak anlatırsanız sevınırım, amacım Türkiye'den tum dunyaya bır sosyal medya uygulaması cıkarmak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok zor bir şey popüler uygulamalar ile rekabet edecek bir sosyal medya uygulaması çıkartmak. Ekibiniz var mı? Kodlama biliyor musunuz? Aklınızda tam olarak nasıl bir fikir var?

Her şey hayalle başlar başarılar diliyorum

1 plan gerekli
2 tasarım
3 kodlama
4 pazarlama
5 reklam
6 gelir

Bunları daha da konu olarak açarsan yapabilirsin önemli olan pazarlama

oncelıkle cevap verdıgın ıcın tskr ederım bu sene yazılım muhendıslıgını kazandım kodlama dıllerını az bılıorum yenı baslıoruz ogrenmek ıstedıgım sey yol harıtası ve neler lazım tecrubelerınız varsa merak ederım

Halihazırda sosyal medya geliştiren biri olarak;
Bir projenin oluşturulma evreleri;

1- Problem ve çözüm; İnsanlar ne gibi problemler yaşıyor, ne ihtiyaçları var. Bunları analiz etmek gerekir. Varolan sosyal medyaları bir düşün. Snapchat, Tinder, OnlyFans, Instagram, X gibi. Bunlar kendi içerisinde insanların ihtiyaçlarını iyi analiz edip gereken çözümü sunmuş platformlar.

2- Fikir; Problem ve ihtiyacı analiz ettiniz. Artık bunu nasıl çözümleyebilmelisiniz. Bu fikir üzerinde iyi düşünüp güzel beyin fırtınası(arkadaşlarınla tartış) yapabilirsin.

3- Proje Planı; İhtiyaç ve çözüm fikri artık belli. Projeyi planlaman lazım artık. Hangi teknoloji kullanılacak, ne kadar zaman ayırılacak gibi net bir takvim ve yol haritan olmalı. Bu evrede yukarıdaki arakdaşında dediği gibi, tasarım ve kodlama da dahil edilir. Bu madde kendi içinde çok fazla alt maddeye ayrılabilir.

4- Marketing, finans, Gelir modeli, PR(reklam) çalışması; Gelir modelin ne? Uygulamayı nasıl reklam edeceksin? En azından bir yıllık bir gelir-gider modeli çıkarman gerekiyor. Genelde uygulama tutulana kadar 1-2 yıl gider daha fazla olur. Bu sebeple melek yatırımcı gerekiyor(Tabi cüzdanın dolu değilse).

Burada en önemli kısım 1. ve 4. adımlar. Kodlama, tasarım falan bunlar halledilir. Önemli değil.
Eğer 1. adımı geçemiyorsan hiç başlamanı tavsiye etmem. 4. adıma geldiğinde kendini finansal edemiyorsan sürekli melek yatırımcı kovalayacaksın. Sürekli uygulamanı tanıtacaksın. Projeye inanan biri çıkacaktır.

@RaSGooL un yazdiklari arasinda ozellikle 1. maddeye asiri katiliyorum.

Ne projesi olursa olsun oncelikle market ve fizibilite arastirmasi yapiyorsun. Kimse sirf "Turk yapmis abi" diye senin uygulamani surekli kullanmayacak. Once biraz kullanici cekersin merak eden kitleden oturu, sonra eski aliskanliklar dolayisiyla retention dusuk kalir ve kaybedersin.

Rakiplerinde olmayan, onlardan iyi yaptigin ve gercekten bir probleme cozum ureten bir prototip uretebilecegini kagit ustunde gostermen gerekiyor. ( Unique Selling Point )

Dusundugun sey yapilabilir mi? Dusundugun sey gercekten bir problemi cozuyor? Cozmeye calistigin problem gercekten var mi? Sen uygulamani gelistirmeyi tamamladiginda o problem gercekten ortada olacak mi? Senin 1-2 sene ugras vererek yapacagin bu uygulamayi hali hazirda markette bulunan uygulamalar 1 haftada yapamazlar mi?

Biraz elini cebine atarsan Instagramin aynisini sana kodlayip verecek bir suru yazilim muhendisi bulursun, ekip kurarsin. Mesele bunu organizasyonel anlamda tasiyabilecek ve pazarlayip kendine kalici pazar payi olusturabilecek misin sorusu.

Anladım teşekkür ederim

bir çözüm buldunuz mu süreç nasıl ilerliyor? belki yardımcı olmak isteyebilirim

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…