Sosyal medya uygulaması nasıl yapılır?

Sosyal medya yapacaksan youtube.com gibi site üzerinden başlarsan daha kolay olabilir. Ancak domain ve hostingini almayı unutma.

evet sunucu için python web site için html css js android içinde java ve apple için de swift biliyorum ama sosyal medya yapacam ama projem yok

Geçenlerde başka bir konuya yazmıştım. Esinlenebilirsin.
Ben anlatayım. Aklımda olan ama büyük ihtimalle yapmaya fırsat bulamayacağım fikir.

Kombin paylaşım platformu
Kullanıcıların sadece kombin paylaşabildiği, stilini gösterebildiği sosyal medya tarzı bir mobil uygulama. Fotoğraf veya kolaj yaparak kombinlerini paylaşabiliyorlar ve her ürün için link verebiliyorlar (zetup gibi). Ayrıca kullanıcılar kendi gardırobunu oluşturabiliyor, ileride yapay zekayla bu kıyafetleri deneme (virtual try-on) özelliği eklemeyi düşünüyorum (Google yapıyor şuanda en son tanıtımını yapmıştı).

Yani ne işe yarayabilir? Açıkçası geçenlerde yazlık alışverişimi yapacaktım. Instagramdan, X den falan filan kombin arayışına giriyor insan. Bu tür şeyleri pek sevmediğimden aklıma böyle bir fikir geldi. instagramda insanlar kombin paylaşımı yapıyor tonla sayfa var. Yani iyi güzelde bana yakışır mı? Bunu denesek güzel olurdu diye düşündüm. Sonra Google'ın tanıttığı try-on ile aklıma böyle bir fikir geldi. Bence insanların buna ihtiyacı var. Açıkçası store araştırması yapmadım. Belki çoktan yapılmıştır. Kombin arayışından, uygulama fikir şablonunu oluşturma kısmına atladım direkt : )

Birkaç özellikler şunlar
  • Sosyal medya tarzı
  • Kombin paylaş. İstediğin alana link koy. Tıklandığında linke gidebilsinler. Mesela pantolonun üzerine link koyabilirsin. (Para kazansın insanlar)
  • Pinterestdeki gibi paylaşılan kombin kolaj (Adı ne bunun bilmiyorum) yapabilsinler.
  • Gardırop özelliği ile hangi ürünler var kendisinde uygulama içinde tutsunlar.
  • Yapay zeka ile gardırop içindeki ürünleri kombinleyebilsin.
  • Paylaşılan kombini "üzerinde dene" ile kendi üzerinde deneyip görebilsin.

Yapay zeka kısımları zorlar. Diğer kısımlar kolay iş. "Üzerinde dene" kısmını büyük ihtimal servis olarak satın almak lazım. Hugging face de try-on modeller var. Ama GPU sunucuları çok pahalı, gereksiz masrafa girmeye gerek yok. Kombin önerileri içinde chatgpt saolsun halleder.

Okurken aklıma gelen başka bir özellik;
- kombin tamamlama; Bu özellik, kullanıcının pantolonu vardır. Üstüne gömlek tshirt arıyordur. Anlaşmalı firmaların ürünlerini listele, adama göster. Bu sayede anlaşmalı firmalardan para kazanmış olursun.

Bence bu fikrin firmalarla anlaşılırsa girişmek daha mantıklı olabilir. Bunun dışında yüklü reklam vermek lazım. Birçok özelliğinden çok rahat para kazanırsın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı