Sosyal medya uygulaması yapımı

MrCagr

Femtopat
Daha fazla  
Instagram veya eski adı Twitter adı olan X'e benzer bir uygulama yapmayı düşünüyorum, maddi boyutu bir kenara koydum, insan kaynağı olarak hem teknik hem de projeye hevesli arkadaş bulmakta zorlanıyorum. Bu çevreyi nasıl kazanabilirim? Ya da bu mecrada projelerde yer almak isteyen, kendi projerisini uygulamak isteyen yazılımcı arkadaş var mı? Cevaplarınızı, önerilerinizi bekliyorum.

Şirket açıp işe alım yapmak lazım bence ama sizin de az çok teknik bilgi bilmeniz ve piyasadan haberdar olmanız daha iyi olur. Ama günümüzde tutması zor.

Şirket açıp işe alım yapmak lazım bence ama sizin de az çok teknik bilgi bilmeniz ve piyasadan haberdar olmanız daha iyi olur. Ama günümüzde tutması zor.
Evet , şirket kurup bir ekip oluşturmak genel bir öneri fakat kişisel olarak uygulama geliştiren yazılımcılar . Benim için şu an şirket kurmak uygulamanın sonunda düşünülmesi gereken bir durum. Benim merak ettiğim konu insan kaynağı sorununu nasıl çözebilirim? (şirket harici)

Evet, şirket kurup bir ekip oluşturmak genel bir öneri fakat kişisel olarak uygulama geliştiren yazılımcılar. Benim için şu an şirket kurmak uygulamanın sonunda düşünülmesi gereken bir durum. Benim merak ettiğim konu insan kaynağı sorununu nasıl çözebilirim? (şirket harici)

İş ilani verecekseniz yoksa nasıl çalışan birilerini bulacaksınız ya da daha minimal bir şey yapmak istiyorsanız bir freelancere yaptirin.

Arkadaşları ortaklık üzerine mi tutmak istiyorsun yoksa belli bir ücret karşılığı mı?
Ortaklık, çoğu freelancer arkadaşın kabul edeceği bir durum değil. Öğrenci, yeni mezun kişiler hem kendini geliştirmek hemde güzel bir projede, ekiple beraber çalışmak için ücretsiz destek atabilirler.
Ücret karşılığı çalışacak tonla freelancer bulabilirsin. Baştan sona uygulamayı yapıp verebilirler. Ama burada; tek kişinin olması, kişinin işi titizlikle yapması, revizyon ihtiyacı vs vs gibi durumlar söz konusu. Ben olsam bu şekilde yapmazdım.
Hem freelance hemde projeye inanacak birini bulabilirsin. Ufak tefek bir ücret ödersin, birazda yüzdelik pay verirsin. Burada da, işi sahiplenecek birini bulmak zor.

Neyse zaten bunları az çok biliyordun, nereden bulabilirsin?
Freelance siteler, webmaster forumları, linkedin, discord sunucuları vs olabilir.

Şuan sizin yapmak istediğinize benzer bir uygulamayı bizde yapıyoruz. Bende freelance takılan arada iş alan biriyim. Bir arkadaş yazdı. Az çok inandığım bir proje olduğundan başladım çalışmaya. Tabi yine ücretimi alıyorum ama makul fiyattan.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı