Sosyal Medyayı kullanmak istemiyorum

Makaleler
3
Yer
Budapeşte
Merhaba, Sosyal Medya bana çok zaman kaybettiriyor fakat gündemden de geri kalmak istemiyorum. Teknoloji, spor, siyasi, sanat, savaş, gündem bunlarla ilgili bilgiler almak istiyorum.

Nasıl bir yol izlemeliyim birtürlü kararlaştıramadım. Facebook'ta bu yazdıklarımla ilgili birçok sayfayı beğendiğim için haberleri vs. görebiliyorum ama aynı zamanda birçok gereksiz video, görselleri de görüyorum. Dolayısıyla bunlara da tıklayıp yazılan yorumları, ıvır zıvır gereksiz paylaşımları merak edip açıyorum bir bakıyorum saatler geçmiş.

Youtube'da, Facebook'ta bu durumu çok yaşıyorum. Twitter bunlara nazaran daha az zaman harcattırıyor. Birkaç kez Facebook hesabını dondurdum daha sonra dayanamayıp açtım. Yeni bir youtube kanalı açtım sadece 15 civarı kanalı takip ettim bunlar dışında dikkatimi çeken videolar olmasın diye ama mümkün değil. Sağdan soldan mutlaka bir yerlerden yemek videoları, ilgi çekici videolar çıkıyor. Bu arada Facebook'ta sadece 3 arkadaşım var, fotoğraf paylaşmıyorum, öyle arkadaşlarla takılmaca, şuraları gezdim fotoğraf paylaştım gibi bir durum yok. Dediğim gibi sadece gündemi takip etmek amaçlı kullanıyorum. Bu durum için bir öneriniz var mı ?

Benim gibi sosyal medyaya sadece sabah, öğlen, akşam bakarsan sorunun çözülür. Her öğünde 5-6 dakika göz atıp hemen kapatıyorum, başka bir işle meşgul oluyorum. Gunluk ortalamam 10-20 dakika arasında. Bu bile fazla aslında. Sosyal medya okudukça, baktıkça bitecek bir yer değil. En iyisi iradeni kontrol etmeyi öğrenebilmekte. Hem bu hayatının birçok noktasında işine yaracak.

Twitter'i sadece okuma amacli kullan. Haber kanallarini ve duzgun & saglikli yorum yapan kimseleri takip et. "Gunaaaaydiiiiiiin" diye twit atip bos yere sunucularda byte isgal eden sefillerle zaman kaybetme. Twitter disindaki sosyal medya unsurlari tamamen zaman kaybi.

Medium u takip et, cok guzel yazarlar var.

reddit/turkey iyidir ayrica.( r/Turkey )

RSS kullan. Sosyal medya genel olarak zaman kaybidir. Guzel bloglara, yayinlara subscribe ol, bir sey geldikce oku.

Ben hic bir sosyal medya programini kullanmiyorum ( Twitter haric ), ona da 2-3 gunde 1 defa anca bakarim. RSS ile her seyi takip ediyorum; zaten medyanin cogu dezenformasyonla dolu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…