Sosyal neden böyle?

MacTavish53

Picopat
Yer
İstanbul
Bu konuyu açma gereksinimi duydum. Neden böyle bir Sosyal kitlesi var? Ben de yapmış olabilirim fark etmeden yazdıklarımı ama elimden gelince yapmamaya çalışıyorum. Bence biraz daha katı kurallar gelmeli ve böyle davrananlar ısrarla davranırsa uzaklaştırılmalı.
  • Yaşı açık olan bazı üyelerin dediklerini yaşından dolayı umursamıyorlar bazen. Ama bazı 10-15 yaşındaki insanlar 20-30’lu yaşlardaki insanlardan olgun düşünebiliyor.
  • Mesaj sayısı az olduğundan dolayı o kişinin bilgisiz olduğunu varsayan bir kitle de var. Ne alaka yani yeterli düzeyde bilgisi olduğu konuya yeni kaydolan biri mesaj sayısı az olduğu için yanlış mı söylüyor oluyor?
  • Profilinde kadın yazan biri konu açınca ısrarla Discord adresini veren bir arkadaş vardı. Daha çok var ya da sırf kadın biri konu açtı diye söylediği yanlış bilginin ısrarla doğru olduğunu söylüyordu. Neymiş? Laptoplarda Ryzen işlemci kötüymüş. Kadınlar için kendilerini rezil ediyorlar. Sırf kadın birisi konu açtı diye doğrusuyla yanlışıyla mesaj yazıyorlar, demek istediğim bu.
  • "Keşke x markayı almadan konu açsaydınız, o kadar konu var niye aldınız?" diyen bir kitle de var. Bütçesine en fazla o vardır belki? Yardımcı olmak yerine, nasıl iade edeceği ya satacağı hakkında bilgi vermek yerine “nİyE aLdIn kArDeŞ?” resmen neden aldığına dair hesap soruyorlar.
  • Sırf markanın bazı ya da çoğu modelleri kötü diye tüm modellerin berbat ötesini iddia edenler...
  • Kalitesiz bir ürün alınır mı diye konu açılınca direkt alınmaz diyenleri anlamıyorum. Keşke bir açıklama yapsanız konu sahibi bilgilense.
  • Birisi atıyorum ailesi ile arası değil; git anneni döv, bilmem ne, git intikam al falan neden abi? Niye bunu yapıyorsunuz?
  • Sağlık gibisinden konular açılınca konu sahibinin psikolojisini iyiye manipüle etmek, bildiğini söylemek yerine doktora git, test yaptır falan filan demek bu da bana çok boş geliyor.
  • En sonuncusu ise bilmeden yanlış bilgi ya da yanlış yapanlara kızgın atanlar. Doğrusunu düzeltmek varken neden atılıyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de hak veriyorum. Normalde cezaları çok desteklemem ama konu ile alakasız mesaj atıldığında kesinlikle caydırıcı cezalar gelmeli.

Asıl sorun olan henüz bu sene üye olup her konuda kendini bilgili sanan, bilgisi olmadan fikri olan senin gibi insanlar.

Sorabilirler, konu açmayacak eğer bunu istemeyen birisi varsa.

1 kişi yaptığı için mi sosyal böyle bir ortam oluyormuş? Bilip bilmediğiniz konularda yorum yapmakta çok meraklı gibi duruyorsunuz.

Sağlık gibisinden konular açılınca konu sahibinin psikolojisini iyiye manipüle etmek, bildiğini söylemek yerine doktora git, test yaptır falan falan demek bu da bana çok boş geliyor.
Sen çok bilgilisin galiba? Baksana insan psikolojisinden tut sağlığa kadar kafana göre yorumlar yapıyorsun. İnsanları iyiye manipüle ederek neyi amaçlıyorsun? Karnım ağrıyor diyen birine gaz ağrısıdır de mutlu et apandisti patlamış olsun zehirlenip öldüğünde de iyiye manipüle etmeye devam edersin, mutlu olsun .

En sonuncusu ise bilmeden yanlış bilgi ya da yanlış yapanlara kızgın atanlar. Doğrusunu düzeltmek varken neden atılıyor?
Kızgın attığımız için doğru bilgiyi vermiyor mu oluyormuşuz? Hoşuna gitmeyen bir mesaja da kızgın atabilirsiniz korkmayın basarsanız başınıza bir şey gelmiyor. Kimse düzeltmek zorunda da değil, hatası varsa kendi fark eder ya da araştırıp bulur.

Neden böyle bir sosyal kitlesi var?
Saydıklarınızın birkaçı dışında çoğu normal, hoşuna gitmiyorsa Sosyal'i kullanmayı bırakabilirsin.

Doktora gitmeyecekte kime gidecek?

Bildiğini yaz, doktora gitmenin kendi de farkında.

Sorabilirler, konu açmayacak eğer bunu istemeyen birisi varsa.

Adam, atıyorum, diyor ki "Gamepower mouse aldım, bozuldu." falan. Altına neden aldınız diye yorumlar geliyor. Bu doğru mu sizce? Zamanı geri alıp almasın mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Doktara gitmesi gerektiğini biliyordur zaten sizden farklı bir cevap istiyordur.
Bildiğini yaz doktora gitmenin kendide farkında.
İyi kandırmışlar sizi, Türk halkını tanımıyorsunuz galiba. Çoğu kişi burayı tedavi yeri olarak görüyor.

Adam atıyorum diyor Gamepower mouse aldım bozuldu falan altına neden aldınız diye yorumlar geliyor. Bu doğru mu sizce? Zamanı geri alıp almasın mı?
O mesajlar kişiye bir daha bahsedilen markayı almaması için uyarı mayetinde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…