Çözüldü Sosyal'de verilen macOS Monterey public beta ISO'su güvenli mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

404631

Hectopat
Makaleler
1
Sanal makineye kuracağım ama güvenilir mi bilmiyorum. Apple ID falan girsem problem olur mu güvenlik açısından?
Konu:

Yani Apple ID falan girsem problem olmaz değil mi?
Sorun olmaz zira Windows ISO'larımız gibi macOS ISO'larımızda da hiçbir düzenleme yok. Hatta macOS dosyasında hiç değişiklik yok. Sadece önünde bootloader var ki o da açık kaynak kodlu OpenCore.

Çözüm
Hayır, herhangi bir şey olacağını sanmıyorum ama Apple ID çalışır mı belli olmaz çünkü sanal makinelere macOS kurulduğunda genelde Apple ID çalışmyor ve bu biraz sıkıntı yapabilir ama onun dışında herhangi bir şey olmayacaktır. Bu arada biraz modifiye ile büyük ihtimalle Apple ID servisini kusursuz bir şekilde kullanabilirsiniz gibi.

Sorun olmaz zira Windows ISO'larımız gibi macOS ISO'larımızda da hiçbir düzenleme yok. Hatta macOS dosyasında hiç değişiklik yok. Sadece önünde Bootloader var ki o da açık kaynak kodlu OpenCore.

Peki bu ISO'lar nereden alınıyor. Apple vermiyor diye biliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…