Sosyal’deki Ezberci İnsanlar

Ben savunduğum bir konu olduğunda argümanlar ile cevap veriyorum. Yetmiyor kaynak atıyorum ama yine de linç yiyorum. Ama karşımda ki arkadaşlar isyan ediyor onlar haklı çıkıyor çok değişik ama linç yemek güzel birşey insan daha fazla tartışıyor ve özellikle haklıysa daha da zevkli oluyor

Yanlış yönlendirmeler çok fazla maalesef. Geçenlerde bir konuda yazmıştım. Konu sahibi arkadaşın yok yere bütün verileri silinmişti mesela. Her konuya mesaj yazmak zorunda olduğunu hisseden bir kitle var. Herkesin başına bir moderatör dikilemeyeceğine göre bunların önüne geçilmesi pek mümkün değil.

Sosyalin en büyük problemi; fanboy olan insanlar, fanboy olmayan insanların doğruyu söylemesi ve bu konuda yorum yaptığı bilesen özellikle fanboy arkadaşta varsa, linç ettikten sonra sizi fanboy ilan ediyor. Isin garip tarafı konu sahipleri de onlari dinliyor. Özellikle AMD'ci tayfa, Intel kullanan insanlarda cidden bunu gormedim.

Her konuya mesaj yazmak zorunda olduğunu hisseden bir kitle var. Herkesin başına bir moderatör dikilemeyeceğine göre bunların önüne geçilmesi pek mümkün değil.
Hatalı öneriyle böyle şeylere neden olanlara sağlam bir ban (en az 1 ay) atmak gerekiyor. O zaman bilmeden her konuya atlayanların çoğu engellenmiş olur. 2003 yılından beri sistemlerle uğraşıyorum, 2006-2009 arasında teknisyen ve 2009-2015 arasında sistem mühendisi/yöneticisi olarak çalıştım. Son birkaç yılda eski işimi bırakıp her şeyden uzak kaldım diye teknik konulara girip çözüm öneresim gelmiyor çoğu zaman ama hiçbir tecrübesi bilgisi olmayan bir sürü kişi biri tutacak kafasıyla sallıyor. Bunları engellemenin yolu göz korkutucu bir yaptırım olabilir ancak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…