Merhabalar. Direkt konuya gireceğim. Şimdi bu Sosyal'de bir sıkıntı var. Ban sıkıntısı. Ben dün açacaktım konuyu ama açmayı unuttum. Dün şu konuda arkadaşın sorusu anime önerisiydi. Ben "başlama (!)" dedim, yani ironi yaptım. Arkadaş güldü, ben güldüm, biraz konuştuk. Sonra bir anda "gereksiz mesaj" yedim. Yani nasıl olabiliyor? Üstüne ben ironi yaptığımı belli etmişim. Bırak bir tane ünlemi, 3-4 tane koymuştum. Demek ki bir moderatör arkadaş ironiden anlamayan biri. Ve ne bileyim (örnek veriyorum) nokta koymadın, 1 saat ban. Şu yazım yanlışı diye yapılan sistem iyi ama adam niye 1 saat falan ban yer? Eğer ikinci, üçüncü kez tekrar ediyorsa yapıştır banı. Moderatörler kafasına göre yapıyor bildiğin. Niye böyle kural var, bilmiyorum. İnsan uyarı verir "Böyle bir şey yaptınız, lütfen bir daha yapmayınız" diye. Neden direkt ban yiyoruz? Çok fazla başıma geldi; tamam dedim, belki düzelir ama çok fazla olmaya başladı. Umarım bu sistem düzelir. Zaten sadece ben istemiyorum, birkaç tane gördüm bununla alakalı.
Uyarı vermek yerine herkesi "yazım hatası yapmayın" diye tek tek ikaz edecek halimiz yok, bunun için vaktimiz de yok. Ki ban atsak da üye, yazım hatası yapmaya %99 ihtimalle devam edecek. Yani, ceza ala ala cümle sonuna nokta koymayı öğrenecek. Bu forum, kurulduğu yıldan beri bu şekilde işliyor ve böyle de işlemeye devam edecek.
Bu arada uyarınızda bir problem yok, konu başlığı "yeni başlayanlar için anime önerisi" sizin cevabınız ise "başlama". Anime önermeyecekseniz konuya mesaj yazmayın. Mizah yapacaksanız da "Mizah ve eğlence" kategorisinde yapın. (!) Koymanız bir şey değiştirmez.