Bu forumda çok fazla zaman geçirmiş birisiyim. Bu zamana kadar ne fiyaskolar, ne haksızlıklar gördüm tahmin bile edemezsiniz. Bunları çok fazla dile getirmiyorum, çünkü burası yüz binlerce insanın içinde olduğu sanal bir platform. Böyle bir yerde bu tarz sinir bozucu olayların yaşanması normal.Hocam ben bu kadar önemsemiyorum. Dostça bir tavırla gecenin yarısı sayfalarca arabalar hakkında sohbet ettiğim konular çok hatta buraya o arkadaşlar da gelirse onlar da aynı şeyi söyleyeceklerdir. Benim takıldığım mesele konu başından beri sırf savunmak için arkasında dayanağı olmayan şeyleri benim aleyhime kullanmaya çalışmaları. Yoksa bana hava hoş eleştiri kaldıramayacak biri olsam konuyu baştan açmazdım.
Alın sizin cevabınıza benim cevabım. O paragrafta öyle bir şey bile yazmıyor4 yıl önce LGS'ye girmiş biri olarak neden o konuya cevap veremeyeyim ki? Küçük kardeşlerime sınav ile ilgili motivasyon ve moral cümleleri yazmama kim ne hakla engel olabiliyor?
At ilk halini o zaman? Ünlemle yazınca ciddi görünmüyorsun bu arada.Kişisel fikrinize kimse bir şey demiyor fakat siz burada gereksiz ceza alıyorum demenize rağmen oluşturduğunuz konuda bile hata yapıyorsunuz. Bu arada arkasında dayanağı olmayan derken? Biri çıkıp da konunun ilk halini atarsa bu sefer ne diyeceksiniz çok merak ettim. Hatalarınızı yüzünüze vurmak canınızı bu kadar acıtıyorsa bu hayatta bunun gibi daha çok konu açarsınız siz!
Bu konu hakkinda bir cezam var, mavi ekran bolumunde "format nasil atabilirim" sorusuna cevap verdim diye yedik.Böyle bir şey yok. Her konu için ayrı konu açılması daha doğru. Kimse sorularını farklı kategoride açtığı için ban yemiyor. Aksine, aynı konuda farklı sorular sormak ban sebebi.
O konu da ayrılsa iyi olurmuş, ilgileniyorum.
Hallettim, rapor atsanız yine hallederdik.
Bunun dışında, diğer hususları daha önce birçok kez cevapladık...
Bunun onune gecemeyiz, gecemezler. Birkac sene once ben LGS'ye giriyordum ben de konu actim acikcasi. Ne var bunda? Eger yasi buyuk insanlarla veya olgun insanlar ariyorsaniz forum pek dogru yer degil. Forumda her turlu insan bulunur.Forumda yarın LGS sınavı olacak diye Sınav kategorisinde bile bir hareketlenme var. Burada 12 yaşında çocuğu da gördüm 18 yaşında ama 15 yaşında çocuktan daha sığ davrananını da. En azından 13 yaşının altında girmek yasak olmalı. Forumda kaliteli ve araştırma yapılıp açılan konu sayısı kaç? Belki bin vardır. Peki kaçı -15 kişiler tarafından açıldı? En azından bu kişilere bir şekilde forum kullanımı öğretilmeli. Bu paragrafta dediğim bütün forum kelimeleri Sosyal anlamındadır, banlamayınız.
Bir konuyu veya mesaji gozden kacmadigi surece birden fazla raporlamayin, bunu artik forumun bir kosesine yazalim vallahi. Troll oldugunu dusunuyorsan niye zorluyorsun ki? Moderasyon kanitlanincaya kadar konuyu kilitlemez.Bunu çok uzatmadan anlatıp geçeceğim. Herkesin (troller hariç) sıkıntı çektiği bir olay. Bu konu gibi bir konu daha açılmıştı ve o konuda da bu konuya değinilmişti fakat moderasyondakiler "Konular Mizah kategorisinde" vesaire demişlerdi. Konu Dışı kategorisine her gün en az 1 troll konu açılıyor. Kanıtlanıyor, 10 kez raporlanıyor, sonuç olarak olan yine bana oluyor, rapor yetkim geçici olarak kısıtlanıyor. Zaten forumda beni o konuların içinde tartışırken illaha görmüşsünüzdür, bu bölümü çok uzatmadan bitiriyorum.
Bana hicbir sey olmadiysa sana pek bir sey olmaz acikcasi. En fazla bana karsi biraz daha dikkatli oluyorlar veya mesajlarimi bayagi irdeliyorlardir.Sosyale aykırı gelmekten ve "agresiflikten" hesabı yasaklayacaklarının farkındayım diye yapıyorum.
Cezalandirilmaktan korkuyor, zaten itiraz edebiliyor. Bundan 2-3 sene once ceza uzerinden rapor bile edemiyorduk ve hatta cezaliyken rapor bile atamiyorduk...Forumda olan sıradan bir kullanıcı niye haksız cezalandırılacağından korkar?
Bakin bunu ben tartistim zamaninda, moderatorler sadece tek bir kisi veya robot degil. Onlarin dusunculeri, fikirleri ve inisiyatifleri var. Eger denetim yani konu onaylama yetismiyorsa konuyu duzeltmekle ugrasmak yerine ayni anda birden fazla konu onaylaniyor ve bu konularda yazim hatalari mevcut olabiliyor. Aksine yazim hatasi olmasin derseniz her konu ortalama 30 dakika bekletilir ve oyle acilir. Yani iki ucu ... degnek gibi.Sosyalde olan sanırım her konu açılmadan önce moderasyon ekibine gönderiliyor. Onlar da işte ya konu içeriğini konu sahibinin sorduğu dışında bir başlıkla taçlandırıyor ya da işte salla parti oluyor. Nasıl mı? Başta belirttiğim başlık sorunu küçük sorun, fakat sosyalde bulabileceğiniz bir sürü konu daha içeriğini bırak başlığından yazım hatalı olarak onay alıyor. Bakın altını çiziyorum: YAZIM HATALI KONU ONAY ALIYOR. Gerektiğinde benim dalgınlıktan unuttuğum tek bir noktalama işaretine, bakın tek bir noktalama işaretine hesabımı geçici kısıtlayan ekip, konunun başlığı 10 yaşında bilgisayarı yeni keşfetmeye başlamış ve direkt Discord'a girmiş çocuk gibi yazım hatası dolu olunca bile onay alabiliyor. Hep oluyor demiyorum, ama böyle konular görmek aşırı nadir bir olay değil. Madem benim en ufak virgülüme bakılıyor, o zaman onlar da gözden kaçmayacak. Kullanıcı olarak adaletli bir şekilde burayı kullanmak benim de hakkım.
At hocam hangi kurala uymadığımı o zaman. İkinizde konunun editlenmesine takıldınız konu başından beri. Atın ilk halini. Bak ikinizin de o kadar mesajı var, atın orijinal halini de onu da kanıtlayalım@BorakanT beni kast ediyorsaniz soyleyeyim, o mesaji ortaya atan benim cunku. Sosyal'i savunma gibi bir amacim olsa forumu elestiren bir suru konu acmazdim. Millet forum kurallarina uymuyor deyip kendin uymuyorsun ama
Dediklerinize katılıyorum hocam. Katılmadığım nokta konu başından beri hala yaş kısmına takılması insanların. LGS'ye giren adam zaten 13 veya 14 oluyor. İstisnalar vardır ne bileyim 12 yaşında girenler falan da beni ilgilendirmez benim genel bahsettiğim şey 13 yaşın altındaki kitlenin sosyaldeki genel troll konulardan sorumlu olması. Bu son dediğim yine reddedilebilir fakat ben gördüğümü diyorum. Yine de dediklerinin çoğuna katılıyorum. Ceza konusunda da, 2 gün önce bir adam buradaki 2 kişi gibi saldırdığından "La" dedim ve hesap 1 günlüğüne kısıtlandıBu konu hakkinda bir cezam var, mavi ekran bolumunde format nasil atabilirim sorusuna cevap verdim diye yedik.Bunu da dikkate alalim.
Bunun onune gecemeyiz, gecemezler. Birkac sene once ben LGS'ye giriyordum ben de konu actim acikcasi. Ne var bunda? Eger yasi buyuk insanlarla veya olgun insanlar ariyorsaniz forum pek dogru yer degil. Forumda her turlu insan bulunur.
Bir konuyu veya mesaji gozden kacmadigi surece birden fazla raporlamayin, bunu artik forumun bir kosesine yazalim vallahi. Troll oldugunu dusunuyorsan niye zorluyorsun ki? Moderasyon kanitlanincaya kadar konuyu kilitlemez.
Bana hicbir sey olmadiysa sana pek bir sey olmaz acikcasi. En fazla bana karsi biraz daha dikkatli oluyorlar veya mesajlarimi bayagi irdeliyorlardir.
Cezalandirilmaktan korkuyor, zaten itiraz edebiliyor. Bundan 2-3 sene once ceza uzerinden rapor bile edemiyorduk ve hatta cezaliyken rapor bile atamiyorduk...
Bakin bunu ben tartistim zamaninda, moderatorler sadece tek bir kisi veya robot degil. Onlarin dusunculeri, fikirleri ve inisiyatifleri var. Eger denetim yani konu onaylama yetismiyorsa konuyu duzeltmekle ugrasmak yerine ayni anda birden fazla konu onaylaniyor ve bu konularda yazim hatalari mevcut olabiliyor. Aksine yazim hatasi olmasin derseniz her konu ortalama 30 dakika bekletilir ve oyle acilir. Yani iki ucu ... degnek gibi.
Eger denetimler asiri yogun oluyorsa veya yetismiyorsa moderator alimi sart derim.
Hocam arada kaynamış mesaj fark edemedim kusura bakmayın. Sosyalde virgülden ceza yedikten sonra insan art arda konu açmaya korkar hale geldi belli olmuyor çünkü nereden ceza geleceği bazen. Konu zaten çözülmüştü, gerekirse silinedebilir fark etmez. Diğer hususları cevaplayabilirsiniz evet ama ben yine gördüklerimi belirtiyorum. Kolay gelsin.Böyle bir şey yok. Her konu için ayrı konu açılması daha doğru. Kimse sorularını farklı kategoride açtığı için ban yemiyor. Aksine, aynı konuda farklı sorular sormak ban sebebi.
O konu da ayrılsa iyi olurmuş, ilgileniyorum.
Hallettim, rapor atsanız yine hallederdik.
Bunun dışında, diğer hususları daha önce birçok kez cevapladık...
Hocam konuyu okusanıza baştan. Okusanız neyi kastettiğimi anlarsınız. Bu mesajın 4-5 mesaj üstünde açıkladım. Hala anlamayanlar var direkt spoyler içine ekliyorum.Yaş konusunda saçmaladığınızı düşünüyorum. Emin olun 13'lü yaşlarda olup buradaki kişilerden daha bilgili üyeler vardır.
Ayrıca LGS konularının açılmasında ne sıkıntı var ki? Forumu kirleten birşey değil.
Konu yayınlandıktan kısa bir süre sonra girdim sayfaya ve direkt gözüme çarpan şey 8 tane "Sürprizbozan" başlığı oldu ki 4 farklı başlık ismi ve her birinden 2 tane olmak üzere toplam 8 taneydi. Üsttekini açınca başlık ismi ve alttakini açınca da sizin anlatmaya çalıştığınız dertleriniz çıkıyordu. Keşke ekran görüntüsü alsaydım demek isterdim ama bu sizi daha da kışkırtırdı.Alın sizin cevabınıza benim cevabım. O paragrafta öyle bir şey bile yazmıyorSırf sosyali savunma amacıyla ufak hatalarımı didik didik arıyorsunuz ya, şaşırtmadı şahsen. O maddede 13 yaş ve altındaki kişilerin sosyalde genel olarak sorunları hakkında bahsediyorum sen gelmiş "niye moral vermeyeyim niye cevap vermeyeyim" diyorsun. LGS'ye girmek ile alakalı konuyu açanların hesap tarihleri genelde 2020-2021 bence onu düşün istersen. Çoğu yazım hatası yapıyor belki de bu zamana kadar hesabı kısıtlananlar bile olmuştur aralarından. Bunu sana ve dayanışma yapıp bana karşı saldırmaya çalıştığın arkadaşına 3. veya 4. anlatışım. Bak edit konusunu da tekrar anlatayım belli ki anlamamışsın hala bi atak derdindesin. Konu normalinde düşük punto açıldı adamlar onları düzenliyor. Spoylerler zaten 4 taneydi, 5 tane vardı da benim mi haberim yok?
At ilk halini o zaman? Ünlemle yazınca ciddi görünmüyorsun bu arada.
Türkçe biliyorsunuz değil mi? 13 yaşının alıtnda girmek yasak olmalı demişsiniz, doğru mu? LGS olmak zorunda değil. Hangi konu olursa olsun konu ile ilgili konuşacak meselem varsa yaşı maşı beni ilgilendirmez! Eminim buralarda bir yerlerde 13 yaşının altında olupta sizden daha ilim ve irfan sahibi olan insanlar vardır.Yaş Ortalaması
Forumda yarın LGS sınavı olacak diye Sınav kategorisinde bile bir hareketlenme var. Burada 12 yaşında çocuğu da gördüm 18 yaşında ama 15 yaşında çocuktan daha sığ davrananını da. En azından 13 yaşının altında girmek yasak olmalı.