Sosyal'in sıkıntıları

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu forumda çok fazla zaman geçirmiş birisiyim. Bu zamana kadar ne fiyaskolar, ne haksızlıklar gördüm tahmin bile edemezsiniz. Bunları çok fazla dile getirmiyorum, çünkü burası yüz binlerce insanın içinde olduğu sanal bir platform. Böyle bir yerde bu tarz sinir bozucu olayların yaşanması normal.

Siz ne kadar önemsiyorsunuz forumu bilmiyorum ama şahsen ben konu açmakla falan hiç uğraşmazdım. İstediğinizi yapmakta özgürsünüz tabi ama bence sadece yazmak istediğiniz konulara yazın, gerisini de fazla önemsemeyin.

4 yıl önce LGS'ye girmiş biri olarak neden o konuya cevap veremeyeyim ki? Küçük kardeşlerime sınav ile ilgili motivasyon ve moral cümleleri yazmama kim ne hakla engel olabiliyor?
Alın sizin cevabınıza benim cevabım. O paragrafta öyle bir şey bile yazmıyor Sırf sosyali savunma amacıyla ufak hatalarımı didik didik arıyorsunuz ya, şaşırtmadı şahsen. O maddede 13 yaş ve altındaki kişilerin sosyalde genel olarak sorunları hakkında bahsediyorum sen gelmiş "niye moral vermeyeyim niye cevap vermeyeyim" diyorsun. LGS'ye girmek ile alakalı konuyu açanların hesap tarihleri genelde 2020-2021 bence onu düşün istersen. Çoğu yazım hatası yapıyor belki de bu zamana kadar hesabı kısıtlananlar bile olmuştur aralarından. Bunu sana ve dayanışma yapıp bana karşı saldırmaya çalıştığın arkadaşına 3. veya 4. anlatışım. Bak edit konusunu da tekrar anlatayım belli ki anlamamışsın hala bi atak derdindesin. Konu normalinde düşük punto açıldı adamlar onları düzenliyor. Spoylerler zaten 4 taneydi, 5 tane vardı da benim mi haberim yok?
At ilk halini o zaman? Ünlemle yazınca ciddi görünmüyorsun bu arada.

@BorakanT beni kast ediyorsaniz soyleyeyim, o mesaji ortaya atan benim cunku. Sosyal'i savunma gibi bir amacim olsa forumu elestiren bir suru konu acmazdim. Millet forum kurallarina uymuyor deyip kendin uymuyorsun ama

Bu konu hakkinda bir cezam var, mavi ekran bolumunde "format nasil atabilirim" sorusuna cevap verdim diye yedik. Bunu da dikkate alalim.

Bunun onune gecemeyiz, gecemezler. Birkac sene once ben LGS'ye giriyordum ben de konu actim acikcasi. Ne var bunda? Eger yasi buyuk insanlarla veya olgun insanlar ariyorsaniz forum pek dogru yer degil. Forumda her turlu insan bulunur.

Bir konuyu veya mesaji gozden kacmadigi surece birden fazla raporlamayin, bunu artik forumun bir kosesine yazalim vallahi. Troll oldugunu dusunuyorsan niye zorluyorsun ki? Moderasyon kanitlanincaya kadar konuyu kilitlemez.
Sosyale aykırı gelmekten ve "agresiflikten" hesabı yasaklayacaklarının farkındayım diye yapıyorum.
Bana hicbir sey olmadiysa sana pek bir sey olmaz acikcasi. En fazla bana karsi biraz daha dikkatli oluyorlar veya mesajlarimi bayagi irdeliyorlardir.

Forumda olan sıradan bir kullanıcı niye haksız cezalandırılacağından korkar?
Cezalandirilmaktan korkuyor, zaten itiraz edebiliyor. Bundan 2-3 sene once ceza uzerinden rapor bile edemiyorduk ve hatta cezaliyken rapor bile atamiyorduk...

Bakin bunu ben tartistim zamaninda, moderatorler sadece tek bir kisi veya robot degil. Onlarin dusunculeri, fikirleri ve inisiyatifleri var. Eger denetim yani konu onaylama yetismiyorsa konuyu duzeltmekle ugrasmak yerine ayni anda birden fazla konu onaylaniyor ve bu konularda yazim hatalari mevcut olabiliyor. Aksine yazim hatasi olmasin derseniz her konu ortalama 30 dakika bekletilir ve oyle acilir. Yani iki ucu ... degnek gibi.

Eger denetimler asiri yogun oluyorsa veya yetismiyorsa moderator alimi sart derim.

@BorakanT beni kast ediyorsaniz soyleyeyim, o mesaji ortaya atan benim cunku. Sosyal'i savunma gibi bir amacim olsa forumu elestiren bir suru konu acmazdim. Millet forum kurallarina uymuyor deyip kendin uymuyorsun ama
At hocam hangi kurala uymadığımı o zaman. İkinizde konunun editlenmesine takıldınız konu başından beri. Atın ilk halini. Bak ikinizin de o kadar mesajı var, atın orijinal halini de onu da kanıtlayalım
Dediklerinize katılıyorum hocam. Katılmadığım nokta konu başından beri hala yaş kısmına takılması insanların. LGS'ye giren adam zaten 13 veya 14 oluyor. İstisnalar vardır ne bileyim 12 yaşında girenler falan da beni ilgilendirmez benim genel bahsettiğim şey 13 yaşın altındaki kitlenin sosyaldeki genel troll konulardan sorumlu olması. Bu son dediğim yine reddedilebilir fakat ben gördüğümü diyorum. Yine de dediklerinin çoğuna katılıyorum. Ceza konusunda da, 2 gün önce bir adam buradaki 2 kişi gibi saldırdığından "La" dedim ve hesap 1 günlüğüne kısıtlandı

Hocam arada kaynamış mesaj fark edemedim kusura bakmayın. Sosyalde virgülden ceza yedikten sonra insan art arda konu açmaya korkar hale geldi belli olmuyor çünkü nereden ceza geleceği bazen. Konu zaten çözülmüştü, gerekirse silinedebilir fark etmez. Diğer hususları cevaplayabilirsiniz evet ama ben yine gördüklerimi belirtiyorum. Kolay gelsin.

Hocam konuyu okusanıza baştan. Okusanız neyi kastettiğimi anlarsınız. Bu mesajın 4-5 mesaj üstünde açıkladım. Hala anlamayanlar var direkt spoyler içine ekliyorum.

Hocam ben de en son saçma bir şekilde "konuyla ilgisi olmayan içerik" adı altında ceza yemiştim. Oysaki direkt konuyla alakalıydı başlığı. Ardından moderatör ekibine geri bildirim attığımda kaale alınmadım. Bazen bilerek yapıldığını düşünüyorum. Şey gibi polislerin aylık minimum ceza yazma sistemi gibi, sanırım bir ayda minimum 30 ceza falan yazmaları gerekiyor. Sağ olun Technopat modaretörleri!

Son düzenleyen: Moderatör:
Konu yayınlandıktan kısa bir süre sonra girdim sayfaya ve direkt gözüme çarpan şey 8 tane "Sürprizbozan" başlığı oldu ki 4 farklı başlık ismi ve her birinden 2 tane olmak üzere toplam 8 taneydi. Üsttekini açınca başlık ismi ve alttakini açınca da sizin anlatmaya çalıştığınız dertleriniz çıkıyordu. Keşke ekran görüntüsü alsaydım demek isterdim ama bu sizi daha da kışkırtırdı.
Türkçe biliyorsunuz değil mi? 13 yaşının alıtnda girmek yasak olmalı demişsiniz, doğru mu? LGS olmak zorunda değil. Hangi konu olursa olsun konu ile ilgili konuşacak meselem varsa yaşı maşı beni ilgilendirmez! Eminim buralarda bir yerlerde 13 yaşının altında olupta sizden daha ilim ve irfan sahibi olan insanlar vardır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…