Souls oyunu yapmak kolay mı?

668214

Hectopat
YouTube'da Rockstar ve FromSoftware oyunlarının karşılaştırıldığı bir topluluk gönderisinde şöyle bir yorum ile karşılaştım.

Ben kesinlikle katılmıyorum, genellikle FromSoftware'den başka bir firmanın souls oyunu kötü oluyor. Souls oyunlarını iyi yapan şeyler kesinlikle arkadaşın söyledikleri ile sınırlı değil. Üstelik FromSoftware aynı formülü tekrarlamıyor, oyunlarına sürekli yeni şeyler katıyor. Siz peki ne düşünüyorsunuz?

İyi bir Souls-like yapmak malum şeyi ister ama iyi bir açık dünya oyunu yapmak malum şeyden çok daha fazlasını ister.

Çoğu insan RDR 2 sıkıcı diye bitirmiyor yani. Diyecek bir şey yok. Alt tarafı nişan al, ateşle mekaniğine sahip basit bir oyun. Üstelik her görevi nasıl yapacağını da anlatıyor. Bıraksak kendi oynayacak oyun.

O kadar zor olamasına rağmen FromSoftware oyunlarının bitirilme oranı daha yüksek.

2-3 tane düzgün souls like oyun var. Gerisi özenilmemiş, amatör oyunlardan ibaret. Ve ilgi görmüyor çoğu. Öylece unutulup gidiyor mağazada.

Ya aslında Rockstar oyunlar üzerine çok duruyor. Çok mesai harcıyorlar. Tabiri caiz ise köpek gibi çalışıyorlar.

O yüzden oyunları detaylı, özenli olması bundandır. Yazılım dünyasında parasını hak eder dersek yeridir.

Souls denilen oyunlarin senaryosundaki iscilik rezalet zaten. Far Cry, Assassin's Creed oyunlarinda senaryo dandik ama oynanis guzel. Ama gidip souls overler xd
Souls oyunlarından senaryo beklemek aşırı saçma. Eğer senaryo sizin için önemliyse zaten bu tür sizlik değil. Fromsoftware her yeni souls oyununda yeni şeyler ekliyor ama söylediğiniz Far Cry ve Assassin's Creed'in her oyunu neredeyse aynı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…