Souls türü oyunlara hangi oyun ile başlanmalı?

theeldritch

Picopat
Daha fazla  
Merhabalar. Genellikle FPS ve daha rahat hikayeli oyunlar oynamış birisi olarak, bu defa Souls türü oyunlar oynamak istiyorum. PlayStation 5'e sahibim ve önce God of War ardından ise Ghost of Tsushima oyunlarını en yüksek zorluklarda hafif zorluk çekerek bitirdim. Öncesinde neler tavsiye edersiniz?

En azından düello mantıklı, Tsushima tarzında da bir oyun önerisine fazlasıyla açığım.

Elden Ring

Elden Ring ile başla en kolayı.

Sekiro ya da Elden Ring.

Elden Ring ile başla en kolayı.
Cevaplar için herkese teşekkür ederim. Konuya ek olarak Elden Ring oynarken önce sürekli kasılıp ardından boss'lara girmek daha makul sanırsam fakat bende oynadığım her oyunda önce kasılıp ardından zorlu aşamalarla savaşma işi sanki hile yapıyormuşum gibi ve oyunu böyle oynamamam gerekiyormuş gibi bir algı yaratıyor. Siz oyun hakkında ve ilerlemenin bu şekilde olması hakkında ne düşünüyorsunuz?

Öncelikle Souls oyunları diğer oyunlardaki gibi zorlukları en yükseğe çektiğindeki gibi oyunlar değil. Hani öyle bir şey bekliyorsan bekleme diye söylüyorum. Souls oyunlarındaki "zorluk" genelde oyuncunun kendi kendine zorlanmasıdır çünkü oyunu çözememiştir, bir düşmana kullanacağın silahı, elementi bilmiyorsundur zor hissiyatı verir. Bunu çözene kadar evet, oyun zordur. Bunu çözdükten sonra zor olmadığını anlayabilirsin.

Başlangıç oyunu olarak seçim sana kalmış ama Tsushima dediysen Sekiro olabilir ancak Sekiro diğer birinci parti FromSoft oyunlarına benzemez, yukarıdaki paragramımı çöpe atabilirsin onu oynayacaksan. Tamamen refleks gerektiren bir oyun. Bu sebeple benim sana önerim, PS5'in de varmış Bloodborne oynayabilirsin, Elden Ring'den başlanır mı çok emin değilim, başlarsan diğerlerini oynayamayabilirsin. Veya birince parti olmayan Lies of P gibi oyunlarla da başlayabilirsin.

Kesinlikle Elden Ring. Diğerlerine nazaran bence hem daha kolay hem de souls türüne diğer oyunlarla başlarsan bir tık soğuyabilirsin. Tabii bu kişiden kişiye değişir.
Oynayış tarzı sana kalmış, oyun serbest bırakıyor seni. Ben mesela mağaralarda vs. bayağı kasılıp rehberler aracılığıyla yeni silahlar bulup bossların birçoğunu öyle kestim.

İstediğin gibi oynayabilirsin. Önceden kasılmana gerek yok. Oyunu 1 lvl bitirende var. Hayal gücüne kalmış.

Türe Lies of P ile başladım. ER'ye göre çok daha linear (çizgisel). Tek bir şekilde ilerleyebilirsiniz. Oyunda silaha ihtiyacınız yok. İlk aldığınız mızrak oyunun en iyi silahı. Dümdüz noob friendly diyebileceğim, inanılmaz basit bir kombosu olan ve çok güçlü bir silah. Hikayesinin de çok manidar olduğunu düşünüyorum.

ER ile çok farklılıkları var. LoP'de tek bir şekilde geçmeniz gerekiyor boss'u. Onu da pratik ile yapabiliyorsunuz. Büyüsüdür, yok buff'dır, yok sealdir stafftır, cookbooktur, grasedir vs yok.

Burada kişisel tercih meselesi önemli. ER'deki zengin içerik kafa karıştırıcı ya da göz kamaştırıcı olabilir. Ya da LoP çok yavan ve tekdüze ya da planlı ve düzenli olabilir.

Son olarak bazı meme'ler var "I love you" dan fazla "You Died" yazısını gördüm şeklinde. Souls serisi öyle. Ölmeyi ve zorlanmayı oyunun parçası olarak görün. Pot basmak hatta yürümek gibi; sıradan olsun. Yoksa sinir stres olursunuz. Gerek yok. Oyunu eğlenmek için oynuyorsunuz, gerilmek, ekran veya kontroller kırmak için değil.

Türe alışmak için ne kadar doğru bilmiyorum ama ben Sekiro oynayarak başladım. Souls 1 2 o kadar kütük kontrollere sahip olmasa onları da oynayacaktım ama çin işkencesi resmen. Sekiro Elden'ın yanında aşırı zor bir oyun ama Elden'dan çok daha keyifli bence. Ama Sekiro tam olarak Souls oyunu değil mantığı benzer ama oynanış çok farklı. Yine de Sekiro'yu biraz oynadıktan sonra zorluğa öyle alışıyorsunuz ki Elden ödül gibi geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…