Soundcore Q10 bilgisayarda kulaklık ve mikrofon olarak nasıl kullanılır?

Hjust

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar bilgisayarımda Q10 kullanmaya başladım. Valorant oynuyorum fakat şöyle bir sıkıntım var.
Kulaklığı (Q10 stereo) kullandığım zaman mikrofonu kullanamıyorum, mikrofonu kullanmak için girişe (Q10 stereo) çıkışa da (Free ag device) kullanıyorum. Bu sefer konuşabiliyorum fakat ses gelmiyor hiçbir şekilde hiçbir şey duyamıyorum. Free ag device ı hem giriş hem de çıkış olarak kullandığım zamanda ise mikrofonu kullanabiliyorum fakat sesler bozuluyor ve duyulamayacak kıvama geliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de q30 var. Aynı şekilde sorun yaşadım. Ses giriş ve çıkışı kulaklık olarak gösterdim. Ayrıca ses karıştırıcı ayarlarını kapattım ve denetiminden sese müdahale eden tüm yazılımların izinlerini kapattım(nvidia, windows, msi dragon center vb.) tamamen düzeldi. Stereo olarak hem kulaklık hem mikrofon sıkıntısız.

Ayrıca ses karıştırıcı ayarlarını kapattım ve denetiminden sese müdahale eden tüm yazılımların izinlerini kapattım(nvidia, windows, msi dragon center vb.) tamamen düzeldi. Stereo olarak hem kulaklık hem mikrofon sıkıntısız.
Tam olarak ne yaptıysanız SS atar mısınız? Neleri kapattınız, neyi değiştirdiniz vs.

Windows 11 de

Sistem-Ses-Ses düzeyi karıştırıcı ayarlarında uygulamalar var. Burada Valorant bir uygulama olarak görünüyor. Uygulamalardan istediğin için aç kapat yapabiliyorsun. Buradan valorant için karıştırıcıyı kapattım.

Daha sonra Ses Ayarlarından Kulaklık seçili olduğu için kulaklığı seçip Sistem-Ses-Kulaklık Özellikler var oradan Ses iyileştir sekmesini kapalı hale getirdim ve Uzamsal Ses sekmesini de aynı şekilde kapalı konuma aldım.

Son olarak Sistem-Ses-Gelişmiş-Diğer Ses ayarlarından Kayıttan Yürüt Speaker ve Kayıt Microfone ayarlarında kulaklık faal olarak görünüyor. Burada Ses Efektini Windows varsayılan olarak ayarladım ve Speaker ve Microfon kısmından uygulamaların bu aygıtın öncelikli denetimini almasına izin ver kutucuğunu işaretledim.

Deneme yanılma ile buldum. Bunlardan biri de düzeltmiş olabilir, hepsi birlikte de. Konuya daha vakıf olanlar belki bu bilgilerden neyi doğru yaptığım konusunda daha açık fikir verebilirler. Ben bu şekilde aynı anlattığınız sorunu çözdüm.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı