Portal: Revolution'a Türkçe yama yazmaya çalışıyorum ancak şu hata beni çileden çıkarttı.
Gördüğünüz gibi "ş" ve "ğ" harfleri desteklenmediği için, yanlış görmediysem Tahoma'dan çekiliyor.
Yani kafayı yemek üzereyim artık. Üstelik bu Oyun Portal 2'nin özelliklerini CS:GO motorunda çalıştıran Strata Source adlı bir Source modifikasyonunda çalışıyor. Portal 2'de de Türkçe alt yazılar var, CS:GO'da da Türkçe metinler var.
Bu oyunda ise menü dahil çoğu yerde Türkçe karakterler hatasız çalışırken, altyazılarda patlıyor nedenini anlamadığım bir şekilde. Açıkçası pek bir umudum yok ama yardım edebilen çıkarsa sevinirim, yamayı bu halde yayımlamak istemiyorum. Zaten bu sorun yüzünden 2 gündür ilerleme kaydetmedim.
Konu daha da garip yerlere gitti, direkt bütün fontu uçurdum; böyle daha iyi. Bu fontun ismini bilen var mı?
Artık Tahoma ya da Verdana olmadığına eminiz bu arada
Gördüğünüz gibi "ş" ve "ğ" harfleri desteklenmediği için, yanlış görmediysem Tahoma'dan çekiliyor.
- Şimdi öncelikle buradaki font UniversLTStd-Cn. Bu fontun Türkçe karakter destekleyen bir versiyonu var ve o dosyayla değiştirdim, işe yaramadı.
- Daha sonra oyunun .vfont'larla çalıştığını öğrendim; vfont.exe ile fontu oyunun okuyabileceği bir format haline getirdim, işe yaramadı.
- Ardından dedim madem bunu düzeltemiyoruz, bari Tahoma'yı UniversLTStd-Cn ile değiştirelim, çok garip bir şekilde o da işe yaramadı.
- "resources/basemodui_scheme.res"den font kısmına buradaki siteden uygun Latin alfabesi koduyla "range" denedim, işe yaramadı.
Yani kafayı yemek üzereyim artık. Üstelik bu Oyun Portal 2'nin özelliklerini CS:GO motorunda çalıştıran Strata Source adlı bir Source modifikasyonunda çalışıyor. Portal 2'de de Türkçe alt yazılar var, CS:GO'da da Türkçe metinler var.
Bu oyunda ise menü dahil çoğu yerde Türkçe karakterler hatasız çalışırken, altyazılarda patlıyor nedenini anlamadığım bir şekilde. Açıkçası pek bir umudum yok ama yardım edebilen çıkarsa sevinirim, yamayı bu halde yayımlamak istemiyorum. Zaten bu sorun yüzünden 2 gündür ilerleme kaydetmedim.
------------------------
Konu daha da garip yerlere gitti, direkt bütün fontu uçurdum; böyle daha iyi. Bu fontun ismini bilen var mı?
Artık Tahoma ya da Verdana olmadığına eminiz bu arada
Son düzenleme: