Artık silemezsin.@Cruslan Hocam -şey her zaman ayrı yazılır. Raporlanmadan önce silin. Ben de birazdan bu mesajı sileceğim.
HaydaaaaaaArtık silemezsin.
Emin ol savaştan başka şekil de yıkılırız. Ülkenin başındaki kişinin ülkeyi batırması gibi.Türkiye'ye kadar ne kadar fakir ülke var. Hepsi yıkılıyor mu? Fakirlik ayrı şey yıkılmak ayrı şey. Türkiye ancak savaşla yıkılır.
Hayır yıkılmayız. Birincisi baştaki kişi ülkeyi batırmıyor, batırmak istese o kadar yıldır çoktan batırırdı. O batırırdı dediğin kişi ülkeye 2014'e kadar ekonomik anlamda altın çağını yaşattı. Ondan sonra ülke ekonomik anlamda geriledi. İkincisi parasal olarak fakirlik çekince ülkeler yıkılmaz ancak savaşla ve ahlaksızlıkla yıkılır.Emin ol savaştan başka şekil de yıkılırız. Ülkenin başındaki kişinin ülkeyi batırması gibi.
2014 yılında dolar 2,34 fakat bugün 5.88. 2014 yılı çeyrek altın 156, 2019 yılı 450 TL. Aynen hocam 2014'ten bu yana altın çağ yaşıyoruz. Fakat onlar yaşıyor biz değil. Gerçeklerin farkına varın, uyutulmayın. Gidin biraz okuyun bence.Hayır yıkılmayız. Birincisi baştaki kişi ülkeyi batırmıyor, batırmak istese o kadar yıldır çoktan batırırdı. O batırırdı dediğin kişi ülkeye 2014'e kadar ekonomik anlamda altın çağını yaşattı. Ondan sonra ülke ekonomik anlamda geriledi. İkincisi parasal olarak fakirlik çekince ülkeler yıkılmaz ancak savaşla ve ahlaksızlıkla yıkılır.
2014'den bu yana demedim ben iyi okuyun, 2014'e kadar yaşattı dedim. Ayrıca dolar ve altına bakarak soyut ekonomik sonuç çıkarılamaz.2014 yılında dolar 2,34 fakat bugün 5.88. 2014 yılı çeyrek altın 156, 2019 yılı 450 TL. Aynen hocam 2014'ten bu yana altın çağ yaşıyoruz. Fakat onlar yaşıyor biz değil. Gerçeklerin farkına varın, uyutulmayın. Gidin biraz okuyun bence.
Peki neye bakacağız? İşsizlik oranına mı? Asgari ücrete mi? Aç yatan insan sayısının artmasına mı? Ürünlerin zamlanmasına mı? Ülkede mülteci konumuna gelmemize mi? Neye bakacağız bir söyler misiniz?2014'den bu yana demedim ben iyi okuyun, 2014'e kadar yaşattı dedim. Ayrıca dolar ve altına bakarak soyut ekonomik sonuç çıkarılamaz.
Keşke ilk yazdığım cümleye cevap verseydin ilk olarak. Ben dolar ve altın bir ölçüt değildir demiyorum, soyut olarak sadece kaba bir şekilde doların ve altının artışını yazmışsınız tepkim bunaydı. Ayrıca ben zaten mesajımda 2014'den sonra ülke gerilemeye başladı yazdım. Dediğiniz şeylerin hepsine bakacağız. Ve sonuç olarak ortaya çıkan durum kötü bunu ben inkar etmedim ben hükümetin politikalarının hepsi doğrudur da demedim zaten. Dediğim şey, o baştaki kişi ülkeyi batırmak isteyen birisi değil, iyi işler yaptı zamanında. Umarım yakın zamanda ekonomi daha iyi gider ülkemiz adına.Peki neye bakacağız? İşsizlik oranına mı? Asgari ücrete mi? Aç yatan insan sayısının artmasına mı? Ürünlerin zamlanmasına mı? Ülkede mülteci konumuna gelmemize mi? Neye bakacağız bir söyler misiniz?
Ülke 2014'ten önce de kötü durumdaydı. 2012 yılı işsizlik oranı %9.2, 2013 yılı işsizlik oranı %9.9, 2014 yılı işsizlik oranı %11.9.Ayrıca ben zaten mesajımda 2014'den sonra ülke gerilemeye başladı yazdım.
Yol yapıp, ülkeye mülteci alarak, ekonomiyi berbat ederek, insanlara "Ananı al git" diyerek, insanlara "İsrail dölü" diyerek mi iyi şeyler yapmış oluyor? Sempatizanlık yapmayı bırakıp mantığınızı kullanıp yorum yapın bence.Dediğim şey, o baştaki kişi ülkeyi batırmak isteyen birisi değil, iyi işler yaptı zamanında.
Başta o adam olduğu sürece iyiye değil tam tersine daha da kötüye gidecek. Bunu anlayın artık.Umarım yakın zamanda ekonomi daha iyi gider ülkemiz adına.
Ya bak kardeşim senin şu yazdıklarına kendin ne düşünüyorsun çok merak ediyorum. Birincisi, artık dünya genelinde sanayileşme politikaları değişiyor. 90'lı yıllarda bolca fabrika devlet elinde olduğundan daha şirketler özel sektörün eline geçmemişken işsizlik oranı çok çok daha azdı. Bana şimdi burada boş soyut verileri gösterme gözünü seviyim ya. Adamın ülkeyi 2003'de aldığı noktaya bak bir de 2014'e bak alım gücü farkını anlayacaksın. Özellikle yurt dışı ithal ürünlerde halk rahatladı.Ülke 2014'ten önce de kötü durumdaydı. 2012 yılı işsizlik oranı %9.2, 2013 yılı işsizlik oranı %9.9, 2014 yılı işsizlik oranı %11.9.
Normal şartlar altında bir kişi yol yaptım diye zaten övünürse bu komikliktir, ciddiye alınmaz. Ama eğer bu devlette mevcut hükümetten önce yol yapılmıyorsa, temel hizmetler bile yapılmıyorsa bu adam yaptığı zaman övülür. Ekonomiyi berbat felan da etmedi şu an halen daha ülkeyi aldığı halden daha iyi durumdayız. Yaptığı hakaretlere gelince zaten bunları ben hiçbir zaman desteklemiyorum ama şunu da düşünün Amerika'da örneğin Obama hiç hakaret etmedi mi? O dediğiniz şeylerin bin katını halkına yaptı ve sonuç? Amerika halen daha süper güç. Ben mantığımı kullanıyorum ama sen kullanamıyorsun.Yol yapıp, ülkeye mülteci alarak, ekonomiyi berbat ederek, insanlara "Ananı al git" diyerek, insanlara "İsrail dölü" diyerek mi iyi şeyler yapmış oluyor? Sempatizanlık yapmayı bırakıp mantığınızı kullanıp yorum yapın bence.
Diğer partiler ülke adına hiçbir şeyden bahsetmiyor. Saçma sapan dün neyse bugün de aynı şeyi söylüyorlar, sanki onlar çok iyi. Ayrıca ben belki farklı bir partiye oy atıyorum ben burada siyasi görüşümü paylaşmadım, belki de gidince yerine daha iyisi gelicek bunu reddeden olmadı.Başta o adam olduğu sürece iyiye değil tam tersine daha da kötüye gidecek. Bunu anlayın artık.