Soyağacında bulgar vatandaşı birey olursa vatandaşlık alınabilir mi?

Efe684

Hectopat
Yer
Türkiye
Merhaba. Soy ağacında bulgar vatandaşlı birisi olunca vatandaşlık alınabiliyor mu, bu sistemler nasıl oluyor? Benim 2-3 arkadaşım böyle almış dedesinden falan.
Mesela dedemin dedesinden falan alabiliyor muyuz?

Bildiğim kadarıyla orada yaşayan bir soydaşınızın olması gerekiyor.

Bu işi biraz araştırmıştım bende alabiliyorum diye. Örneğin dedenizinin babası Bulgar doğumlu gözüküyor. Eğer Bulgar kimliği varsa ya da Bulgar kayıtlarında vatandaşlığı varsa alabiliyorsun. Gerçek Bulgar'lara veriyorlar. Benim büyük büyük dedem sadece orada yaşamış Türk. Ben alamıyordum.

Doğum yeri Bulgaristan büyük büyük büyük dedem alabiliyor muyum?

Doğum yeri Bulgaristan büyük büyük büyük dedem alabiliyor muyum?
Bunu bilemezsin. Bizim köyde bi abi vardı Bulgarca falan biliyodu. 2-3 sene önce 1000TL karşılığında sorguluyodu alabilip alamadığını. Bir de 3. kuşak sonrası alamıyorsun.

Soy ağacına baktığımda e-Devlet'ten gözüküyor
Orada doğmuş Türk'ler muhtemelen. Osmanlı zamanı toprak kaybı sonrasında genelde Trakya civarına ya da farklı yerlere yerleşmişleridr. Benim neredeyse tüm soyum Bulgar ve Yunan toprakları gözüküyor. Sadece Babannemin babası gerçekten Türk değil. O da Romanyalıydı ve Rumence biliyordu. Romanya kimlik kartı vardı.

Sence ben alabilir miyim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…