SpaceX'ten İlk Havada Yakalama Başarısı!

Makaleler
3
SpaceX, 13 Ekim 2024'te gerçekleştirilen test uçuşunda Super Heavy roketini havada yakalamayı başardı. Bu yakalama, devasa "Mechazilla" adı verilen mekanik kollarla gerçekleştirildi ve bu, bir roketin ilk kez mekanik kollarla yeniden kullanılmak üzere güvenli bir şekilde yakalanmasını ifade ediyor. Super Heavy roketi, Starship'in beşinci test uçuşunda, fırlatma sonrası başarılı bir şekilde ayrıldıktan sonra üsse geri dönerek, mekanik kollar yardımıyla havada yakalandı. Bu başarı, SpaceX'in yeniden kullanılabilir roket teknolojisini geliştirme hedefine büyük bir katkı sağlıyor ve gelecekteki fırlatma maliyetlerini düşürmeye yardımcı olacak bir adım olarak görülüyor. Aynı zamanda bu teknonojinin amerikan ordusu tarafından da etkin kullanılması bekleniyor.
Yazının noktalama ve imla düzenlenmesinde yapay zekadan yardım alınmıştır.
1728830706535.png

SpaceX, 13 Ekim 2024'te gerçekleştirilen test uçuşunda super heavy roketini havada yakalamayı başardı. Bu yakalama, devasa "mechazilla" adı verilen mekanik kollarla gerçekleştirildi ve bu, bir roketin ilk kez mekanik kollarla yeniden kullanılmak üzere güvenli bir şekilde yakalanmasını ifade ediyor. Super heavy roketi, Starship'in beşinci test uçuşunda, fırlatma sonrası başarılı bir şekilde ayrıldıktan sonra üsse geri dönerek, mekanik kollar yardımıyla havada yakalandı. Bu başarı, SpaceX'in yeniden kullanılabilir roket teknolojisini geliştirme hedefine büyük bir katkı sağlıyor ve gelecekteki fırlatma maliyetlerini düşürmeye yardımcı olacak bir adım olarak görülüyor. Aynı zamanda bu teknonojinin Amerikan ordusu tarafından da etkin kullanılması bekleniyor.
yazının noktalama ve imla düzenlenmesinde yapay zekadan yardım alınmıştır.
Eki Görüntüle 2328623

Canlı yayını Barış Özcan'dan izledim ve o kolların roketi yakalama anında tüylerim diken diken oldu bu insanlık için büyük bir başarı. Umarım bizim TUA'da SpaceX gibi büyük başarıları yakalayabilir.

Canlı yayını Barış Özcan'dan izledim ve o kolların roketi yakalama anında tüylerim diken diken oldu bu insanlık için büyük bir başarı. Umarım bizim Tua'da SpaceX gibi büyük başarıları yakalayabilir.

Umarım ama bilim ve teknonojiye yatırım yapmamız gerekiyor umarım daha iyi yerlere geliriz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı