Çözüldü Spec Delta hava sirkülasyonu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Hasan Güner

Kilopat
Herkese iyi günler bundan 1 hafta önce yeni sistem aldım fakat hava sirkülasyonununda sorun yaşadığımı düşünüyorum. Resimde solda gördüğünüz Corsair H45 sıvı soğutma arka egzoz fanımın önünü tamamıyla kapatıyor 1 cm aralık bile yok ve kasamın üst bölmesindede egzoz fanım bulunmuyor. Sorum şu sizce arka egzoz fanım önü tam kapalı dururken kasanın üst tarafına 2 tane egzoz fanımı satın alsam daha iyi olur yoksa 2. seçenek olarak H45'i iade edip 240mmlik bir sıvı soğutucu satın alıp kasanının üst bölmesine monte etsem ve arka egzoz fanının önü açık kalsamı daha iyi olur?

Şu anki montaj tekniğine push n pull denir. 120mm sıvı soğutuculardan maksimum performansı alabilmek için iyi bir yoldur.

H45'in performansından memnun isen öyle kalsın. Ancak 240mm alıp üste takmanda da sorun yok.

Sıcaklık değerlerinde bir sorun yoksa montajda bir sıkıntı görmüyorum.
Ve 2 adet daha egzoz fan almanızı tavsiye ederim sıcaklıkta gerçekten işe yarıyor. İşlemcide 5-9 derece arası, Ekran kartında 5-11 derece arası sıcaklık düştü bende.
İçerideki havayı daha hızlı bir şekilde tahliye ediyor.

rdr 2 oynarken işlemcim 65-75 derece ekran kartım 75-85 derece civarında dolaşıyor sizce bu değerler iyimi ? ben yinede kasanın üst bölmesine 2 adet egzoz fan takıcam muhtelemen
Aslında işlemci sıcaklığı ile ilgili sıkıntım yok ama ekran kartım bazı oyunlarda aşırı ısınıyor.
85 dereceyi bile gördüğüm oluyor.Kasanının üst bölmesine 2 adet egzoz fanı taksam ekran kartından yükselen sıcak havayı daha rahat atmasına ve sıcaklık değerlerinin düşmesine yardımcı olabilirmi ?

Son düzenleme:

Olabilir, istersen öndeki paneli çıkar ve toz filtresi tak. Daha iyi bir hava sirkülasyonu sağlanır.

Hocam genelde 80 derece ve üstü riskli değerler. BIOS ayarlarından öndeki fanların hızını arttırın. Ekran kartına undervolt yaparak 60 derecelere kadar düşürebilirsiniz. RX 570 8 GB ekran kartım GTA 5 de 82 derecede çalışıyordu. Undervolt işleminden sonra 67 dereceye sabitlendi.

undervolt aklımda vardı zaten.Ama nasıl yapılıyor onu bilmiyorum.İnternetten nasıl yapıldığını araşıtıryordum bende.cidden o kadar etki ederse güzel olur nasıl yapıldığını öğrenip deniycem.
Olabilir, istersen öndeki paneli çıkar ve toz filtresi tak. Daha iyi bir hava sirkülasyonu sağlanır.
iyi fikir.Sizin önerebiliceğiniz bir filtre varsa link atabilirmisiniz?

Çözüm

Hocam undervolt için örnek bir rehber.
Kartınıza uygun undervolt rehberlerine bakabilrsiniz.
Sadece frekans kısarak bile sıcaklık düşürebilirsiniz ama bunu önermiyorum. Çünkü kart tam performansında çalışmıyor.
Bu benim açtığım konu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…