Spec Delta RGB fan bağlantısı yapamıyorum

Ipares

Hectopat
Makaleler
7
Yer
Izmir
Kasaya yeni fanlar alacağım. Linkini bırakıyorum. Alacağım ama Delta RGB'nin mevcut fanları sanırım 3 pinli ama bu fanların bağlantısının 6 pinli olması lazım. Mevcut fanları bu kontrolcüye de takabilir miyim? Veya farklı RGB fanlar ile mevcut RGB fanları senkron olarak çalıştırmanın bir yolu yok mu? @Recep Baltaş usta sen daha önce Spec Delta RGB kasa kurdun, bu fan bağlantıları hakkında bilgi verebilir misin? Daha önceki toplama videoları pek detaylı değildi fan bağlantısı olarak.
ARGB demişler ama sordum normal RGB'ymiş.

Kasa fanları 4 pinli RGB, anakartınız desteklemiyor ise kasa içeriğinde şöyle bir kontrolcü mevcut;Eki Görüntüle 666052
Aldığınız fanlar a-RGB olduğu için senkron çalışmazlar.

Demek 4 pinliymiş. Fakat bu aldığım fanlar a-RGB değil. Satıcıya sordum. Düz RGB olduğunu belirtti. Peki böyle en az 6'lı ve 4 pinli bir çoklayıcı var mı? Mesela fan bağlantıları anakarta ama RGB güç bağlantıları Molex. Öyle bir şey var mı?

Aldıklarınız 4 pinli ise çalışırlar senkron şekilde ama pek iyi duracağını söyleyemem, fanlar farklı ve ışıklandırmaları tamamen farklı şekilde, tercih sizin. Öyle bir ürün bulsaydım ben de alacaktım ama, fazla uğraşmadım gerçi ben, aldığınız fanlarla gelen kontrolcü işinizi görür.

Peki ben RGB olmayan siyah düz fan takmak istesem Molex mi kullanmak zorundayım?

PWM fan olabilir, kasanın arkasındaki fan gibi alacaksanız öyle olur zaten, direkt bağlantıyı yapıp çalıştıracaksınız, onlarda ters düz yok.

Mesela şu anki tüm fanları satıp yerine bu linkini attığım fanlardan 2 paket veya düzgün markalı kontrolcülü 6 adet fan alsam pahalıya patlar mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…