Speedtest ile LoL Pingi birbirini tutmuyor

Enes Çankırlı

Hectopat
Yer
Zonguldak
Daha fazla  
Meslek
Yok
Speedtest'te test yapınca pingim 24 civarı çıkıyorken LoL'de 100 ping civarı oynuyorum. Acaba neden olabilir ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu çok doğal. Çünkü Speedtest'te yaptığın test senin kendi internetinin hızını ve kendi sunucuna olan bağlantının pingini gösterir. Ama oyun sunucuları farklı olduğu için onlara bağlandığın zaman pingin artar. Her ne kadar sunucular ülkemizde olmuş olsa bile. Büyük ihtimalle de onu soruyorsun. Serverlar ülkemizde ama testte mesela pingim 20 ama oyunda 35 40 çıkıyor diyebilirsin. Server'a bağlananların yoğunluğundan falan kaynaklanıyor.

Arkadaşında söylediği gibi bağlanılan sunucular farklı olduğu için farklı sonuçlar çıkması çok normal. Benim içinde aynı durum geçerli ping konusunda.

Sunucular Türkiye'ye taşındı, bu yöntem taşınmadan önceki ping için geçerliydi. Şuan daha az ping alınmakta.

Aksine sadece bize gösterilen ping az. Aslında hala CMD ile karşımıza çıkan pingleri almaktayız. Bunu oyunu oynarken çok rahat hissedebilirsiniz. En azından ben oyunda ping 50 60 dolaylarına çıktığında CMD'den kontrol ediyorum 100 110 dolaylarına yükseliyor ve hissiyat gerçekten 100 110 ping.

LoL 'ün sırf gösteriş olsun diye sunucuları Türkiye'ye taşıdık diye binbir yere reklam vermesini iddia etmek biraz saçma geldi bana, tabii sizin görüşünüz.

Onunla alakası yok ki oyundaki ping'in. Kablolu bağlanınca ben genellikle sıfır ping alıyorum (internet hızım ortalama 20 mbps) ancak cs'de ping 60-70.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…