Speedtest sonuçları "dowloand latency ve upload latency" sonuçları nasıl?

Arkadaşlar selam. Speedtest üzerinden test sonuçları yaptım. Hızımda ve upload hızımda sorun yok ama ping 15 ms yazıyor ya. Onların yanındaki "dowloand latency ve upload latency" nedir ve bu ikisinin sonuçları normal mi? Bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim. 160 olan dowloand latency, 38 olan upload latency.

dowloand latency.png

upload latency.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Fazla, bufferbloat ayarı yapmayı deneyin:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Download latency, internette download işlemi yapılırken, yani hız sınırları zorlanırkenki ping değeriniz. Upload latency de buradan çıkarım yapacağınız gibi. Türk telekom altyapısı varsa muhtemelen "fast ethernet" tipli bir modem kullanıyorsunuz. Bunu gigabit ile değiştirmek port darboğazını kaldıracağından download latency kısmında iyileşme olabilir.

0-50 arası dünya genelinde iyi bir değer olarak görülüyor. Download latency bir tık fazla görünüyor aslında fakat o kadar da büyük bir problem değil.

Aşağıdaki video ile daha ayrıntılı bilgiler edinebilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Fazla, bufferbloat ayarı yapmayı deneyin:

0-50 arası dünya genelinde iyi bir değer olarak görülüyor. Download latency bir tık fazla görünüyor aslında fakat o kadar da büyük bir problem değil.

Aşağıdaki video ile daha ayrıntılı bilgiler edinebilirsiniz.

Oynadığım tek oyun LoL. Onda da pingim hep sabit 58(west sunucusunda oynuyorum) yani oyunla ilgili bir ping sorunum yok. Yine de bir işlem yapmak zorunda mıyım bu sonuçlara göre?

Download latency, internette download işlemi yapılırken, yani hız sınırları zorlanırkenki ping değeriniz. Upload latency de buradan çıkarım yapacağınız gibi. Türk telekom altyapısı varsa muhtemelen "fast ethernet" tipli bir modem kullanıyorsunuz. Bunu gigabit ile değiştirmek port darboğazını kaldıracağından download latency kısmında iyileşme olabilir.
KabloNet kullanıyorum. Oyunlarda bir ping sorunu yaşamıyorum yine de bu işin peşine düşüp herhangi bir işlem yapmalı mıyım?

Oynadığım tek oyun LoL. Onda da pingim hep sabit 58(west sunucusunda oynuyorum) yani oyunla ilgili bir ping sorunum yok. Yine de bir işlem yapmak zorunda mıyım bu sonuçlara göre?

KabloNet kullanıyorum. Oyunlarda bir ping sorunu yaşamıyorum yine de bu işin peşine düşüp herhangi bir işlem yapmalı mıyım?
Bu olay ping değilde packet loss olarak karşınıza çıkabilir, eğer o da olmuyorsa bir işlem yapmanıza gerek yok.

yakın zamanda lol oyun içi pingte 5 artış oldu sadece. 53 den 58'e sabitlendi. onun haricinde sorun yok
Pingte artış olması paket kaybıyla ilişkili değildir. Paket kaybı dediğimiz olayda ms değeriniz sabit 10 bile olsa ara ara paket kaybınızın artıp ping değerlerinizin fırlamasıdır. Bu tarz bir durum yaşamıyorsanız paket kaybı yok demektir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı