Speedtest'teki upload hızını alamıyorum

Sercan balcı

Hectopat
Daha fazla  
Gördüğünüz gibi Speedtest'lerde böyle sonuçlar çıkıyor ama ben en fazla 5.2 mb/s yükleme alabiliyorum. İnterneti 15 gün önce yükselttim modem falan yeni.

Dosya Ekleri

• IMG_20240119_194633.jpg
    299 KB · Görüntüleme: 49
Yükleme yaptığınız site ile alakalı olabilir mi ? Farklı sitelere yükleme yapmayı denediniz mi ?

Gördüğünüz gibi Speedtest'lerde böyle sonuçlar çıkıyor ama ben en fazla 5.2 mb/s yükleme alabiliyorum. İnterneti 15 gün önce yükselttim modem falan yeni.
Oyun, video indirirken vs. olan hızı hesaplamanın formülü download hızı / 8'dir yani 48/8 yapmalısınız buda 6 yapar sonuçlar normal.

Speedtest değerleri megabit-per-second olarak verilir. Bulduğunuz değer 8E bölerek 1 saniyede kaç megabayte indireceğinizi öğrenebilirsiniz. Misal;
8 megabit: Saniyede 1 megabyte
16 megabit: Saniyede 2 megabyte gibi.

Mbps ile MB farklı şeyler. 50Mbps indirme hızı zaten 5.2'ye denk geliyor. Sizin bahsettiğinizde yükleme değil indirme hızı.

Speedtest'te yazan mbps hızı,megabyte değil,megabit.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…