Splinter Cell alınır mı?

Imamsteak

Centipat
Daha fazla  
Epic Games'te Splinter Cell ile Splinter Cell Double Agent 5 TL olmuş. Alınır mı sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki hikayesi falan nasıl
Ben tüm seriyi baştan sona oynamış, bazı oyunlarını tekrar tekrar bitirmiş birisi olarak tavsiye ederim almanızı. Gizlilik ve ajan temasını seviyorsanız çok güzel vakit geçirtir.

Hikayeleri aşağıda paylaşıyorum. Ancak spoiler kapsamına girebilir. Ben kapatayım en iyisi, okumak isteyen okusun.

Splinter Cell'in ilk oyununun kabaca hikayesi şöyle;

Sam Fisher diye bir karakter yönetiyoruz, Gürcistan'a iki CIA görevilisi olan Blaustein ve Madison'u araştırması için gönderiliyoruz. Tabii adamlar ölmüş. Biz arda kalanları bulacağız. Görevi sırasında Gürcistan cumhurbaşkannın, Azerbaycan'ın petrol ve zenginliklerinden faydalanmak için gizli bir katliam yapacağını ortaya çıkartıyoruz. Bu arada ABD (Fisher'ın ülkesi) de küresel bir teknolojik altyapı krizi ile boğuşmaktadır. Bu krize son vermek için Gürcistan cumhurbaşkanı Nikoladze'ye suikast düzenlemek zorunda kalıyoruz.

Double Agent'ın hikayesi ise şöyle

Sam Fisher olarak oynuyoruz yine. (Karakterimiz aynı kalıyor) Biz bir görevdeyken kızımız ölüyor. Bunun acısıyla görevi bırakıyoruz. Ancak bize yine bir iş düşüyor. Bu kez resmi görev ile değil, örtülü bir operasyon ile JBA (John Brown's Army) isimli bir terör örgütünü çökertmemiz isteniyor. Bu örgütün amacı ABD'yi kana bulamak. Ayrıca hem NSA (bizim ajan örgütü) hem de JBA arasında ikili oynayan ajanların olduğu söyleniyor bize. Biz de bu ikili oynayanlardan biri olacağız oyunda. Önce numaradan hapse giriyoruz. Bu esnada tüm geçmişimizi siliyorlar kayıtlardan. Biz de hapisteyken bir JBA üyesinin güvenini kazanıp hapisten birlikte kaçıyoruz.

Bundan sonrası seçimlere bağlı. Hikaye farklı şekillerde bitebiliyor. Vereceğiniz kararlar ve belli görevleri becerip-beceremediğiniz oyunun bitişini etkiliyor.

Peki bu iki oyun birbiriyle bağlantılı mı? (Spoiler yemeyeyim diye hikayeyi okumadım)
Hayır değiller. Hikaye bütünü var serinin bir kısmında. Ama direkt bağlantı yok. Hangisini isterseniz onunla başlayabilirsiniz.

Ancak serinin tamamını kronolojik sırayla oynarsanız, sanki uzun soluklu fakat her sezonu farklı bir konu işleyen bir dizi izlemiş gibi hissediyorsunuz diyebilirim özetle.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı