Split programı nasıldır?

Push gününe ekstra makinede fly ekle. Onun dışında Push ve Pull 1-2 içindeki haraketleri farklı yapmak yerine Aynı haraketleri 1'de daha ağır kilo 5-8 tekrar giderken 2'de biraz daha yoğunluğu azaltıp daha hafif kilo daha konsantre git hafta bitiminde vücuduna dinlenmeye fırsat tanıyacak şekilde ilerlersen daha iyi olur.

Aklıma gelmişken. Karın egzersizini bence bacak günü çalış.

Tamamdır teşekkür ederim tavsiyen için

Düşük ağırlık daha yüksek tekrar 5-8 tekrara kıyasla daha yorucu. Yüksek tekrarlar daha çok bitkinlik oluşturur.
Yüksek tekrar evet genel vücut enerjisi için daha fazla bitkinlik oluşturuyor ama yüksek ağırlıktaki kadar kas toparlanmasını yavaşlatmıyor. Arkadaş evet düşük tekrar sayısına göre daha fazla yorulur ama pazartesi gününe döndüğümüzde kaslar daha rahat toparlanmış olacaktır.

Kreatin almak istiyorum proteinocein da 400 tl sizce iyimi @GRKM DUMAN

Son düzenleme:
4x12 yapıyorum her hareketi iyi midir?

Bana kalırsa 4x12 yerine biraz daha haftanın ilk günü 5-8 tekrar biraz daha ağır kilolar ile yapmak daha mantıklı. Kasların büyümesi için bir yandan güçlenmesi de lazım. Daha düşük tekrar biraz daha güçlenmeyi destekliyor. Gidip tabii düşük kilo güç ve yüksek kilo kas gelişimi demeyeceğim alakası yok ama daha düşük tekrarların biraz daha güçlenmeye + etkisi olduğunu söyleyebilirim. Güçlenmek demek bir yandan da daha iyi antrenman çıkarıp kas geliştirmek demek zaten.

Ayrıca ben 4X12 diye tekrar koymuyorum kafama. Mesela Bench giriyorum. Bu ağırlık ile minimum 5 tekrar atıcam diyorum. Üstü çıkarsa sonuna kadar zorluyorum çıktığı yere kadar.

Kreatin almak istiyorum proteinocein da 400 TL sizce iyi mi @GRKM DUMAN

Creatin yani ürün belirli hangi markadan aldığın çok fark etmiyor bilinir bir markaysa. Alınır evet. Aromalı alacaksan eğer Fruit Fusion ve Orange Mango bence en iyileri.

Spor salonundaki abiye gösterdim bunu yapma dedi
Bunu verdi
@GRKM DUMAN
@OOM500

Dosya Ekleri

• 20250529_201400.jpg
    126,6 KB · Görüntüleme: 31
  • 20250529_201356.jpg
    135,8 KB · Görüntüleme: 30
Yüksek ağırlık toparlanma açısından daha iyi. Yüksek tekrarlar daha yüksek kas hasarı oluşturuyor. Mantık basit. En çok motor ünite katılımının olduğu tekrarlar son 5 tekrar. Bunun üstü hipertrofiye bir katkı sağlamayıp kas hasarı oluşturur. Ne kadar yüksek tekrar, o kadar yüksek kas hasarı ve uzayan toparlanma.

Ben bunu kendi deneyimim ile anlatıyorum. Yüksek tekrar daha çok kas hasarı oluşturur düşük tekrar daha az oluşturur tamamen saçmalık. Ağır girmek sinir sistemine daha çok yük bindiriyor. 12 Tekrar attığın harekette lay lay lom atacağın ilk 5-6 tekrarın sinir sistemine bindirdiği yük ile 5 tekrar ağır kilo atacağın hareketin daha ilk tekrarını bile sinir sistemine ve kasa bindirdiği yük farklı olur. Eğer dediğin gibi olsaydı Powerlifter dediğimiz adamlar sürekli 1-2 tekrar çalışırlardı. Onlar bile çoğu zaman 1 rep Max gibi ağır kilolar girmek yerine %80 - %70 seviyesinde daha tekrar sayısını arttırıp antrenman yapıyorlar sinir sistemini dinlendirmek için.

Tükenişe gittiğin her türlü antrenmanda kas gelişimi yaparsın tabii ama ağır kilo düşük tekrar sinir sistemine daha çok yük bindiriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…