Splittera bağlı fanları anakarta nasıl bağlayabilirim?

354883

Hectopat
Merhaba. Kasada 3 adet kendi fanı ve 2 adette sıvı soğutma fanı var. Kasa ilk geldiğinde kendi fanları resimde görüldüğü gibi arkada Splitter'a bağlıydı ben de sıvı soğutma aldım ve sıvı soğutmanın fanlarını anakartımın üzerindeki CPU fan kısmına, sıvı soğutma pompasını da SYS 1 kısmına bağladım. Sıvı soğutmanın ARGB'lerini ise arkadaki splittera bağladım. Ben kasa fanlarının hızını ve ışıkları anakartın uygulaması üzerinden kontrol etmek istiyorum. Splitterda sağ tarafta LED'ler sol tarafta fanlar bağlı ve bunların fan kısmını SYS 2'ye LED'leri de anakartımdaki 12V'lık grb girişine bağlamayı düşünüyorum nasıl yapabilirim? Bu arada elimde splitter kumandası bulunuyor ondan fanların renklerini kontrol edebiliyorum ve hızını arttırıp azaltabiliyorum.

Kasam: Performax tyrant temperli cam ARGB mid Tower ATX siyah bilgisayar kasası.
Anakart: MSI B450M-PRO VDH Max.
Not: Görseldeki yazılar tam okunmuyor fotoğraf çekerken telefonu sallamışım kusura bakmayın.

Dosya Ekleri

• Technopat.jpg
    79,8 KB · Görüntüleme: 34
Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartınızdaki fan portu ve RGB portu için çoklayıcı alacaksınız.

Ek 1 deki gibi RGB portu çoklayıcı

Ek 2 deki gibi fanlar için PWM çoklayıcı

Yalnız mesela kasanızda 5 adet fan var, bunların hepsini tek porta takmaya çalışmayın, elinizden geldiğince portlara yaymaya çalışın. Kaç adet fan portunuz var bilmiyorum ama 1 porta max 3 fan bağlayın.

Tamamdır çok sağolun cevabınız için teşekkürler.

HUB SATA güç bağlantısı haricinde başka bağlantısı yok mu? PWM ve ARGB için farklı kablo olması gerekiyor.

HUB SATA güç bağlantısı haricinde başka bağlantısı yok mu? PWM ve ARGB için farklı kablo olması gerekiyor.
Ben de neden bilmiyorum ama sata güç bağlantısı haricinde başka bağlantısı yok gibi gözüküyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…