Sürprizbozan [Spoiler] Matrix'te Seçilmiş Kişi Aslında Ajan Smith miydi?

Bu konuda spoiler olduğundan sürprizbozan olarak işaretlenmiştir. Spoiler olmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
110
Matrix serisi birkaç defa tekrar tekrar izledim. Birçok yönden önemli ve kaliteli bir üçleme. Bugün bir yazıya denk geldim ve gerçekten de mantıklı geldi. Yazının bir bölümünde ortaya atılan hipotez, gerçekten Matrix'in olay örgüsü ile uyuyordu:

Filme farklı bir açıdan bakmamı sağladı ve Matrix/Gerçek Dünya hakkında öne sürülenler mantıklı geldi. Sizin de görüşünüzü almak istedim.

Antivirüsü sadece virüs girince kullanmalarına kıl oldum.
Şaka bir yana cidden epik birader anı geçirdim

Çekildiği tarihe göre cidden çok başarılı bir film serisi tekrardan izlemek şart oldu

Seçilmiş kişi kehaneti kahin tarafından empoze edilmiş bir şey. İnsanlara "umut" vermek için kullandığı bir mevkiden başka bir şey değil hatta o kişiyi de bir program yükleyerek kendisi öyle yapıyor. Neo'nun yapabildiklerini yapması için bir program yüklemesi yapan kahinin kendisiydi. Bütün karakterlere o anda duymak istediği şeyleri söyleyen, bunun sonuçlarında ise oluşan yeni gerçekliğe göre konumlanan biri.

Kahin ikili oynayan bir karakter. Kendisi de bir program ve varlığı Matrix'e doğrudan bağlı, amacı bu yüzden asla Matrix'i yok etmek değil sadece savaşı durdurmaktı. Morpheus ve diğerleri, 2. filme kadar Neo da bunu fark etmiyor. Neo bunu mimarla yaptığı konuşmada fark ettiği zaman önceki seçilmişlerin yolundan gitmeyi reddediyor.

Bence kehanet üzerinde bu kadar durmaya gerek yok çünkü çıktığı kaynak bizzat insanlara seçimler sunup umut aşılaması ve Matrix'in işleyişinin düzgün olması için yaratılmış bir program.

Ayrıca filmdeki Zion'un da başka bir simülasyon olması durumu var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…