Spor için gereken besinleri tüketmeden güzel vücuda sahip olunabilir mi?

Forziett

Hectopat
En büyük arzularımdan biri eli düzgün bir fiziğe sahip olmak ancak sebze, bakliyatların büyük bir kısmı, et ve et ürünleri gibi yiyecekleri tüketmeye çalışmak bana eziyet gibi geliyor. Ancak bunun aksine yaşıma oranla bol karbonhidrat bulunduran yiyecekleri ise istemediğim kadar tüketebiliyorum. Asıl soruma gelecek olursak acaba protein, vitamin ya da daha doğrusu sağlıklı bir bünye için gereken yiyecekleri tüketmeyerek istediğim vücuda sahip olabilir miyim?

Protein almadan kas geliştirmen imkansız. Beğendiğin, keyifle tükettiğin protein kaynaklarını yiyebilirsin. Fakat eninde sonunda tavuk yemen gerekecektir.

Protein almadan kas geliştirmen imkansız. Beğendiğin, keyifle tükettiğin protein kaynaklarını yiyebilirsin. Fakat eninde sonunda tavuk yemen gerekecektir.

Üzüldüm.. Peki bu gereksinimleri besin yoluyla değil de toz veya hap gibi kaynaklarla elde etmem mümkün mü? Veya iştahımı kıracak bir yöntem? Bu tarz konuların yabancısıyım bana yardım ederseniz gerçekten minnettar kalırım.

İştah konusunda bir bilgim yok iştah açıcı şeyler vardı sanırım fakat bir şey önermeyeceğim. Protein tozundan alacağın protein de takviye amaçlı olduğu için maalesef yetmeyecektir hem de fiyat açısından çok cep yakan bir yöntem.

Fiyat benim için önemli değil. Eğer gerçekten işe yarayacaksa almaya hazırım.

Kaslar protein ile gelişir, o yüzden protein almadan bir yere varamazsın. Bir tık gelişme kaydedebilirsin fakat o da çalıştığın için olur, geliştiğin için değil.

Tozlarla proteini sağlamak istersen, aylık çok fazla bir giderin olur. 70 kilo olduğunu varsaysak, 140 gram protein alman gerektiğini düşünsek, günde 6 ölçek protein tozu eder.

Her hafta 500-600 TL verme imkanın varsa, tozlarla birlikte protein tozu alabilirsin. Onun dışında çok fazla protein tozu tüketiminin böbreklere zararlı olacağını da unutma.

Hayır, mutfak işin %80-90'ı denilebilir.

Dediğim gibi tozlar takviye olduğu için yediğin besin gibi fayda sağlamayacaktır. Her türlü bol bol yemek yemen lazım.
Peki öneriler için teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…