| Gün | Hedef Kas Grupları |
|---|---|
| Pazartesi | Göğüs + Triceps + Karın |
| Salı | Bacak (Quadriceps, Hamstrings, Baldır) |
| Çarşamba | Dinlenme / Aktif Toparlanma |
| Perşembe | Omuz + Karın |
| Cuma | Sırt + Biceps |
| Cumartesi | Dinlenme |
| Pazar | Dinlenme |
Lütfen paylaşın. 4 gün gideceğim.Hocam iki programda gayet kötü valla. 4 gün gidecekseniz sizinle kendi programımı paylaşabilirim.
HocamLütfen paylaşın. 4 gün gideceğim.
Bu tarz bir programı önermiyorum. Bir kas grubunu haftada iki kez çalışmak idealdir. Ayrıca kas grupları birbirinden tamamen bağımsız çalışmadığı, birbiriyle bağlantılı çalıştığı için de bu program mantıksızdır. Ayrıca bir kas grubunu gerektiği kadar çalıştırmanın yanı sıra, gerektiğinden fazla çalıştırmamak da oldukça önemli. Gereksiz fazla yüklenirseniz bu sefer vücut yeterince kendini yenileyemiyor ve başladığınızdan daha kötü bir hale gelebiliyorsunuz. Uygun miktarı hesaplamak için şöyle bir bakarsak;Pazartesi – göğüs, triceps ve karın
Salı – bacak
Perşembe – omuz ve karın
Cuma – sırt ve biceps
Yani kafama çok yatmadı ama değerlendireceğim.Bu tarz bir programı önermiyorum. Bir kas grubunu haftada iki kez çalışmak idealdir. Ayrıca kas grupları birbirinden tamamen bağımsız çalışmadığı, birbiriyle bağlantılı çalıştığı için de bu program mantıksızdır. Ayrıca bir kas grubunu gerektiği kadar çalıştırmanın yanı sıra, gerektiğinden fazla çalıştırmamak da oldukça önemli. Gereksiz fazla yüklenirseniz bu sefer vücut yeterince kendini yenileyemiyor ve başladığınızdan daha kötü bir hale gelebiliyorsunuz. Uygun miktarı hesaplamak için şöyle bir bakarsak;
Büyük kas gruplarını haftada 20 ± 5 set civarı , küçük kas gruplarını 10 ± 5 set civarı çalışmak uygundur. Kas gruplarını haftada 2 kere çalışacağınıza göre, gün başına büyük kas gruplarına için 10-15 set , küçük kaslara 5-10 set düşüyor. Genelde yaptığımız çalışmaları 3 veya 4 set yaptığımız içinde gün başına büyük kas grupları için 3 -4 hareket, küçük kas grupları içinde 2 -3 hareket düşüyor.
Programı hazırlarken, her güne 1 büyük kas grubu 1-2 tanede küçük kas grubu eklemeliyiz. Benim zamanında haftada 4 gün gittiğim programımda genel planım şuydu;
Pazartesi : Göğüs + Triceps + Omuz + Karın
Salı : Sırt + Biceps + Omuz + Bilek
Çarşamba : Dinlenme
Perşembe : Göğüs + Triceps + Omuz
Cuma : Sırt + Biceps + Omuz + Bilek + Trapez + Bacak
Bacak ve karın kaslarını pek önemsemediğim için bazen yapmayabiliyordum. Programa Bacak + Karın + Omuz için ayrı iki gün ekleyebilirsiniz, diğer günlerden çıkartarak haftada altı gün olacak şekilde. Programda yaptığım hareketlerin isimlerini pek hatırlayamıyorum, çünkü 1 yıl önce gidiyordum. Programı yazdığım kağıdı bulursam buraya eklerim.
Hocam ben de ara verip yeni başladım ama ben çok zayıftım dirty bulk ile olduğu kadar kütle koymaya çalıştım, eskiye göre çok fark var ama sizin kilonuza beslenmenize göre değişir. Harbili bir vücut için spor kısmından çok bence beslenme daha önemli, ben yukarıda dediğim hareketleri ölümüne yapıyorum olabildiği kadar formu bozmadan ağır giriyorum ki daha çok yiyip kütle koyayım. Amacınız ve disiplininize göre yapacağınız ilerleme değişir tabi bir de paranıza göre. Yine de sizin attığınız 2 programda çoğu açıdan yetersiz. Bir kas grubunu haftada iki çalışmak için klasik upper lower yapabilirsiniz ama daha iyi bir program bulmanız lazım, benimki upper lower değil çünkü.Amacım kilo almak ve kütle kazanmak. Sizin durumunuz nedir sporla ilgili? Şu an formunuz nasıl?
Her kası haftada en az 2 kere çalışmak kas gelişimini maksimize etmek için şart. 4 gün gidilecekse Upper Lower uygundur.@Ssansarsalvo hocam 2. ayıma geçtim. İlk ay full body yapmıştım. 3 gündür yukarıda yazdığım programı yapıyorum. İlk defa yapmıyorum bu sporu. Ney nasıl yapılır iyi bilirim. Yıllar sonra tekrar başladım. Amacım kilo almak ve kütle kazanmak. Sizin durumunuz nedir sporla ilgili? Şu an formunuz nasıl?
Yani kafama çok yatmadı ama değerlendireceğim.
İnanın kullandığınız terimleri bilmiyorum. Upper lower la neyi kastediyorsunuz?Her kası haftada en az 2 kere çalışmak kas gelişimini maksimize etmek için şart. 4 gün gidilecekse Upper Lower uygundur.
Sizin programda bir kas grubunu haftada 2 gün çalışabiliyor muyuz?Hocam ben de ara verip yeni başladım ama ben çok zayıftım dirty bulk ile olduğu kadar kütle koymaya çalıştım, eskiye göre çok fark var ama sizin kilonuza beslenmenize göre değişir. Harbili bir vücut için spor kısmından çok bence beslenme daha önemli, ben yukarıda dediğim hareketleri ölümüne yapıyorum olabildiği kadar formu bozmadan ağır giriyorum ki daha çok yiyip kütle koyayım. Amacınız ve disiplininize göre yapacağınız ilerleme değişir tabi bir de paranıza göre. Yine de sizin attığınız 2 programda çoğu açıdan yetersiz. Bir kas grubunu haftada iki çalışmak için klasik upper lower yapabilirsiniz ama daha iyi bir program bulmanız lazım, benimki upper lower değil çünkü.