Spor programı önerisi

Olympusson907

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. 3 aydır spor yapıyorum ve 1.5 ayı şu programda:
1. gün.
kardiyo.
Göğüs - biceps - sırt karın.
kardiyo.

2. gün.
kardiyo.
Triceps - omuz - bacak.
kardiyo.

3. gün dinlenme.

Salondaki bir abi programın yanlış olduğunu göğüs çalışırken triceps çalışmamı söyledi ve sırtla aynı gün göğüs çalışmamamı söyledi.

Haftada 2 gün gidip bir gün dinleniyorum yani haftada 4-5 kere gitmiş oluyorum. Programım iyi midir değilse önerisi olan var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Gogus,sirt ve bacaklar buyuk , triceps,biceps omuz ise kucuk kas gruplari olarak gecer. Ayni gun 1 buyuk ve 1 kucuk kas grubu calistirmak daha mantikli.Bu kas gruplarini da itis ve cekis gunu olarak ikiye ayirabilirsin.Mesela itis gunu gogus ve triceps , cekis gunu ise sirt ve biceps gibi.Omuz ve bacagi ayni gun calismani onermem.Bacak icin bir gun ayir bence.Omuz gununde de tek bolge calisabilirsin veya omuzla gogus ayni gun calisip bicep i bu gune alabilirsin. Enerjin yeterliyse eksik gordugun bolgelerden 1-2 hareket de yapabilirsin o gun.Haftada 5 gun iyidir 3 gun ust vucut calistiktan sonra 1 gun ara verip alt vucutla baslayabilirsin.Senin nasil hissettigine bagli.

Hayır bunu hoca verdi kendim yapmadım

Şöyle olur mu 1. Gün göğüs triceps omuz
2. Gün sırt biceps bacak
Karın zaten fazla çalışmıyorum (yağ oranım %18 falan) ve 2 gün üst üste gidip 1 gün dinleniyorum çalıştığım için 3 gün üst üste gitmek zor bana
Teşekkür ederim. Peki her bölge için minimum kaç hareket yapmalıyım?

Vaktin yoksa dedigin gibi olabilir.Ama yine de sirt ve bacagi ayni gun calismak cok verimli olmayabilir.Ikisi de buyuk kas grubu oldugundan ilk sirt calistiktan sonra ayni enerjiyi bacakta veremezsin.Oyle calisicaksan da haftanin 1 gunu once bacak 1 gunu once sirt calismani tavsiye edebilirim.Tabi yine bu eksik oldugun bolgeye de bagli bacaklarininin yeterince iyi oldgunu dusunuyorsan onceligi sirta da verebilirsin.

Bacaklarım daha iyi durumda sırtım daha zayıf zaten az çalışıyorum bacağı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…