Spor salonuna gitmekten utanmak

efursefme

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba ben 16 yaşındayım ve fazla kilolarım yüzünden spor salonuna yazılmak istiyorum ama salona gitmekten utanıyorum bu korkumu nasıl yenebilirim?

Öncelikle 120 kilodan 90 kiloya düşmüş birisi olarak yazdığımı belirteyim. Ciddi yüksek yağ oranı ve görsel olarak iyi görünmeyen bir vücutla spor salonuna başladığımda ben de aynı sorunları yaşadım. İnsanlar sana dik dik bakacakmış gibi hissetsen de asla öyle bir şey olmuyor. Olsa bile asla takılmaman senin gelecek hayatına çok şey katacak emin olabilirsin. Kimse kaslı doğmadı ve spora başlayanların %90'ı ya çok kilolu ya çok zayıfken başladı bunu unutma. İnsanlar sana asla bakıp yadırgamayacak yadırgayan aptallar olsa da buna takılma. Buna takılmaman demek senin bir evre atlaman demek. Senin yaşındayken ben de bu sıkıntıları yaşadım ve emin ol dediğim gibi takmayıp kendi işine baktığında ve pes etmediğinde istediğin her şey olur. Bir işe başlarken sana 1 kişi destek olursa 10 kişi köstek olur. Bu hayatta bazen sporda, bazen bir işte başlar. Spor içinse benim tavsiyem güzel bir kardiyo planı hazırla ve uy. Şekeri hayatından çıkar, Yağ yemeyi bırak yiyorsan bile çok az zeytinyağı ye. Kesinlikle paketli gıdadan uzak dur. Öğünlerini minimalize et kalori açığını yükselt. Çok yüksek ağırlıklara girme, gerekirse günde 30 dakika yap istikrarlı yap. Son olarak spor salonu kendini dövme yeri değildir. Kendini yıpratma verimli çalış. Hayatını spor salonundan ibaret tutma günde en az 10.000 Adım at, atmam diyorsan bile bugün 5.000 at yarın 6.000 derken 10.000 adıma ulaş. Boş motivasyoncular saçma sapan tavsiye verebilir ama bir işi motivasyonla yapıyorsan bir gün motivasyonun tükenir ve bırakırsın. Motivasyonu bırak istikrarlı olmaya odaklan. Utangaçlık konusunda da bunu sporda aşman sana ciddi özgüven kazandıracak emin olabilirsin. Bir abin olarak son tavsiyem ister yap ister yapma ama bu tarz konuları aşmanın yüksek bir duvarı atlamak gibi olduğunu unutma eğer o duvarı bir defa atlayabilirsen önüne çıkan daha yüksek duvarlardan asla korkmazsın. Hayatında başarılar dilerim. Spor konusunda bir ihtiyacın olursa çekinmeden pm atabilirsin.

Benim konularıma gir, incele, mesajlarımı oku. Aynı durumdaydım, çok korkuyordum o salondan. Şu anda salonda dümenden antrenörlük bile yapıyorum

Merhaba ben 16 yaşındayım ve fazla kilolarım yüzünden spor salonuna yazılmak istiyorum ama salona gitmekten utanıyorum bu korkumu nasıl yenebilirim?

Korkma git başla başlarda zor gelecek ama sonrasında zaten sürekli gitmes isticeksin kimse zaten senle ilgilenmicel anternörün ne derse onu yap yeter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…