Spor salonunda ilk gün

Makaleler
51
Pazartesi günü hayatımda ilk defa, bugün de ikince defa spor salonuna gittim. Spora başlamayı düşünen arkadaşlar için biraz deneyimlerimi aktaracağım.

Öncelikle benim spora başlamamdaki amacım, hacmimi arttırmak ve vücut geliştirmekti. Yaklaşık 10-15 kilo almayı hedefliyorum.

İlk Gün​

Salona gidip kaydımı yaptırdıktan sonra bir fitness hocası ile konuşmaya gittim. Vücudumu kas geliştirmeye hazırlamak için 1 aylık full vücut antrenman programı hazırladık. Yani 1 günde vücuttaki neredeyse her yeri çalıştıracağımız bir program. 1 ay sonra ise vücut bölümlerini günlere bölerek bir program hazırlayacağız.

İlk yaptığım ısınmak için koşu bandında 10 dakika koşmak oldu. Koşudan sonra 2 set 15 tekrar olacak şekilde Chest Press, Shoulder Press, Lat Pulldown, Cable Row-Curl-Pushdown ve Leg Press yaptım. Spor salonuna ilk kez gittiğiniz için eğitmenler sizlere hareketlerin nasıl doğru yapılacağını detaylıca gösterecektir zaten.

Spordan sonra eve gelince kollarım, omuzlarım ve göğsüm ağrıyordu ama aşırı büyük bir ağrı değildi. Asıl ağrı uyup uyandıktan sonra başladı. Salı günü uyandığımda inanılmaz bir şekilde hamlamıştım, arka kollarımı ve omuzlarımı hareket ettiremiyordum. O gün spora gidersem iyi bir antrenman yapamayacağımı düşünerek spora gitmedim.

İkinci Gün​

Çarşamba günü, yani bugün uyandığımda ağrılarım hala devam ediyordu. Bu ağrıları geçirmenin tek yolu antrenman yapmaya devam edip vücudumu alıştırmaktı, ben de öyle yaptım. Chest Press ve Shoulder Press'te çok zorlanırım diye düşündüm ama bir süre hareketi yaptıktan sonra ağrılarım geçmeye başlamıştı ama devam ediyordu. Ağrılara rağmen bütün hareketleri yapmaya devam ettim, hatta fazladan 2 set Chest Press yaptım.

Yani spora başlamayı düşünen arkadaşlar buradan şu sonucu çıkartabilir; ilk kez antrenman yaptığınızda çalıştırdığınız bölgeye göre aşırı bir ağrınız olacak. Ama bu ağrıları geçirmenin tek yolu ara vermeden antrenman yapmaya devam etmek. Çünkü kaslarınızı çalıştırdığınızda ağrılarınız hafifleyecektir.

Antrenmanı tamamladıktan sonra gelen özgüven ve mutluluk hissi anlatılmaz, yaşanır. Ağrılarınız vs. olsa da genel olarak kendinizi gün içinde enerjik hissediyorsunuz. Eğer aranızda spora başlamaya düşünenler varsa hiç beklemeden başlasınlar. Hem faydalı, hem de eğlenceli. Sabah-öğle saatlerinde salonlarda genel de 5-10 kişi olur. Pandemi döneminde sağlığınızı çok tehlikeye atmadan çalışmış olursunuz. Sorularınız varsa sorabilirsiniz.

Ağrıların sebebi genelde vücudun hamlamasından(bizim burada böyle deniliyor) dolayı oluyor. Bir hafta içinde ağrılar geçer, normal şekilde devam edersiniz.

Maskeyle spor yapmak çok sağlıklı sayılmaz aslında. Mesafeye dikkat ederken yaparsanız daha iyi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…