Spor yapan vs yapmayan

Spor yapan insan ile yapmayan insan arasındaki fark, inanılanın aksine; Yalnızca iyi bir vücuttan ibaret değildir. Sporun en büyük faydası; Adamın kafasını açmasıdır. Spor yapan insanın kafası ferahlar, doğal antidepresan gibidir. Spor; İnsanı mutlu ettiği, kafasını rahatlattığı, dertlerinden uzaklaştırdığı sürece spordur. Dikkat et, spor yapan insan mutludur; Bunu rahatlıkla fark edebilirsin.

Bisiklet sürmeni öneriyorum, ben ve Recep abi de kullanıyoruz. Forumdan da bisiklet kullanmaya başlayan birçok insan oldu bu vesile ile. İnan bana başlayınca bırakamazsın kolay kolay.

Her insanın köşede kıyıda mutlaka birer bisikleti olması gerekiyor. Sevdiğin, hoşuna giden yerleri gezmesi o kadar eğlenceli ki anlatamam sana. Paraya kıyıp iyi bir bisiklet alırsan hele; Senden kralı yok bu dünyada.

Bankalara işin düştüğünde kullanmak için bile almaya değer. Geçen vergi dairesine gittim, inan bana park edecek yer bulamadım, 500-600 metre uzağa park etmek zorunda kaldım.
Oysa bisiklete atlasan hiç trafiğe takılmadan - park derdi olmadan işini halledip geri dönebilirsin.

Bisikletin bir diğer avantajı da her daim yapabileceğin bir spor olması. Sabah ekmek almaya bile onunla gidebilirsin. 7/24 kapıda seni taşımak için hazır bekliyor, daha ne yapsın bu bisiklet? :)

Sanılanın aksine güç gerektiren sporlar (vücud geliştirme, halter gibi) tek başına sağlığa yararlı değil, kalp açısından zararlıdır. Dayanıklılık gerektiren sporlarla desteklenmeli. Tek başına dayanıklılık gereken sporlar (yürüme, hafif tempo koşu, yüzme vb.) ise yararlıdır (kalpte dahil tüm vücuda hatta psikolojiye).

Ben bisiklet sürüyorum. Haftalık olarak günde 15-100 km arasında sürebiliyorum. Göbeğim var. Kondisyonum iyi. :DSpor yapan birisi olarak yapmayan insanların özelliklerini taşıyorum. Şaka bir yana sigara alkol falan yok ama çok fazla yiyorum. Ayrıca spor yapmak insanın rahatlamasını sağlıyor. Kondisyon kazandırıyor. Daha uzun çalışma gereken işlerde(ders çalışmakta dahil) çok yardımı oluyor.

Spor yapan insanla yapmayan insanların arasındaki fark nedir? Spor olarak ne yapılmalı? Iyi forumlar.

Birçok bilimsel araştırma gösteriyor ki; depresyon, migren, hiperaktivite, insülin direnci, hatta obezitenin temelinde serotonin, yani mutluluk hormonu bulunuyor. Serotonin yükseldiğinde veya yeterli olduğunda moraliniz son derece iyi oluyor. Daha rahat uyku uyuyorsunuz, iştahınız azalıyor, ruh sağlığınız düzeliyor, enerjiniz yükselerek artıyor.

Neuropsychopharmacology dergisinde yayımlanan bir çalışmaya göre, fiziksel aktivitenin serotonini artırması iki yolla gerçekleşir. Birincisi, motor aktivitenin beynin gönderdiği serotonin üretimi sinyallerinin sıklığını artırmasıyla olmaktadır. İkinci olarak da, düzenli egzersiz serotoninin öncül maddesi olan triptofan salgısını artırmaktadır. Tam mekanizma henüz çözülememiş olsa da, aerobik egzersizin serotonin düzeylerini artırdığı açıktır. Serotonin salgısının artmasıyla ilgili en mantıklı açıklama, vücudun spor yaparken kaslarda oluşan acıyı dindirmek için serotonin gibi nörotransmiterlerin üretimi için sinyal göndermesidir.

Düzenli spor yapmak sana sağlıklı bir vücudun yanında o kadar çok şey kazandırır ki anlatamam benim hayatımı kökünden değiştirdi her konuda en büyük örneği disiplin daha önce 2 dk çalışmayan ben spordan sonra her gün hiç bıkmadan bir konu üzerinde çalışabiliyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı