Spor yaparken baş ağrısı neden olur?

Yagiz3461

Hectopat
Spora 2 haftadır gidiyorum ve bir süredir spor yaparken şakaklarımda ağır bir zonklama oluyor. Aç da olmuyorum nefes alıp da veriyorum. Fazla ağır da girmiyorum. Neden böyle oluyor? Cardioyu 7-8 dakika, nabızım 160'a çıkana kadar yapıyorum. Az cardio yaptığım için mi oluyor?

Spora 2 haftadır gidiyorum ve bir süredir spor yaparken şakaklarımda ağır bir zonklama oluyor. Aç da olmuyorum nefes alıp da veriyorum. Fazla ağır da girmiyorum. Neden böyle oluyor? Cardioyu 7-8 dakika, nabızım 160'a çıkana kadar yapıyorum. Az cardio yaptığım için mi oluyor?

Hocam o olur normaldir. Bende de aynısı oluyordu belki bende yanlış bir şey yapıyorumdur :D?

Isınmdan çok ağır hareketler yaptığın için olabilir. Yapmaya çalıştığın hareketleri ısınarak yapmayı dene. Bende de ısınmadan şınav çektiğimde oluyordu.

Ne gibi hareketlerle ısınmalıyım?
1650187130844.png

10-15 dakika vücut ağırlığı ve en düşük dambeller ile ısınmanız gerekiyor. Esneme, germe hareketleri yapmanız gerekiyor.

Yemek yiyip hemen spora gitmemeniz gerekiyor. Spordan en az 1-2 saat önce yemek yemiş olmanız gerekiyor. Yeteri kadar su içmeniz gerekiyor.

Eğer hastalığınız yoksa, sebepleri budur.

Hocam şimdi aynısı bana oluyor ani hareket edince mesela bir anda yatıp şınav çekmeye başlayınca veya ağır bir ağırlığın altına girince beynimin belirli bir bölgesi ağrıyor her seferinde bir tek orası ağrıyor ne olur ne olmaz diye bir doktora başvuracağım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı