Spora başlamak

Yagami Light12

Femtopat
Daha fazla  
Spora başlamak istiyorum ve size birkaç soru sormak isterim.

Ortalama spor salonu fiyatlari ne kadar olur?

Aylik yemek masrafım (max) ne kadardır?

Protein tozu, creatin gibi seylere gerek var mi?

1.78 boy 78 kiloyum kaç ayda farklılık olur.

Marka spor salonuna gitmeye gerek var mı yoksa evimin en yakınındakine mi gitmem gerek?

Son düzenleyen: Moderatör:
1- değişir. Burada sokak gymleri bile 600-700'den başlıyor.

2-onu senin günlük ne kadar ne tüketebileceğine göre ayarlaman gerek.

3- ilk aylarda gereksiz.

4- hiç spor yapmadıysan 2 haftada kaslarda sertleşme olur. Fakat biraz kilo vermen gerektiğini düşünüyorum.

5- her makine bütün salonlarda olmayabilir ama genelde ihtiyacın olan temeller her salonda bulunur.

Ortalama spor salonu fiyatı yaşadığın bölgeye göre değişir. Kıbrıs'ta, Lefke'de spor salonuna 300 lira verdiğim dönemde Afyonkarahisar'da 500 lira veriyordum aylık -ki bu ucuz olanlardan biriydi-, o yüzden epey bir değişiklik gösteriyor bölgeye göre.

Yemek masraflarını nasıl beslendiğin etkiler. Fakat her gün tavuk pilav yiyeceksen, yarım kilo tavuk göğsü 70-80 lira civarı. Pilavlık pirincin kilosu da 40-50 olsa (pirinç fiyatıyla ilgili çok bir bilgim yok) 10-15 lira günde pilava vermiş olursun 90 lira civarı. Sabah kahvaltısıyla falan beraber günde 110-130 lirayı bulur en ucuz beslenme planı.

Protein tozu vs şeylere gerek yok.

Ne kadar düzgün şekilde çalıştığına, genetiğine bağlı.

En yakındakine de gitmene gerek yok, marka spor salonuna da. İlgilenen hoca varsa, aletlerin bakımı yapılıyor ve yeterince alet varsa, o salon yeterli. Tabi evine 1 saat mesafede ki salona da yazılma da, şevkin kaçar her gün git gel yapmaya.

Ortalama spor salonu fiyatları ne kadar olur?
Şehrine ve yaşadığın mahalleye göre değişir. Semtlerde 500 - 1000 arası.

Aylik yemek masrafım (max) ne kadardır?
Günlük alman gereken kaloriye göre hesaplamalısın.

Protein tozu, creatin gibi seylere gerek var mi?
Hızlı gelişmek istiyorsan veya daha büyük kütlelere çıkmak istiyorsan evet ama sadece fit durmak istiyorsan bence gerek yok.

1.78 boy 78 kiloyum kaç ayda farklılık olur.
Kilon gayet ideal. Kilo almak yağ yakmaktan daha zor ve 4 - 5 ayda gözle görünür hale gelmeye başlar ama çokta bir şey bekleme.

Marka spor salonuna gitmeye gerek var mı yoksa evimin en yakınındakine mi gitmem gerek?
Başlangıç için gerek yok. Yarışmaya girmek gibi bir hedefin yoksa bence halen daha gerek yok.

Ortalama 600 civarı yemek masrafını annenin yemeklerinden ye biraz definasyon yaparsın sonra bulk yaparsın onun içinde 7/24 tavuk pilav yemene gerek yok ama eğer gideceğin salonda tavuk pilav satılıyorsa oradan alabilirsin ortalama 70 TL falan olur her antrenman sonrası yersen 70 X haftalık antrenman sayısı X 4 gibi fiyata gelir protein tozuna gerek yok protein al sağlıklı beslen eğer yetmezse protein tozu alabilirsin creatin olmazsa olmaz 4 5 ay yap creatin alıp basabilirsin hemen supplement kullanmaya çalışma önce bir hamlığını at alış spora boyun kilona göre normal antrenman cardio ile bayağı bir gelişebilirsin yağlanmamaya dikkat et son olarak mahalle salonuna git bir bak temiz ise gidebilirsin dışarıdan gelen ayakkabı ile giriliyorsa veya havlu kullanımına dikkat edilmiyorsa düşünmen lazım.

İstanbul Gaziosmanpaşa da yaşıyorum Black fit diye bir spor salonu var orayı düşünüyorum.

Bir de son bir şey soracağım. Yemek/içecek nelere dikkat etmeliyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…