Spora yeni başlayacak kişi için öneriler

Particle Cannon

Hectopat
Arkadaşlar boyum 1.78 kilom ise 85-90 bandında.

Ben, daha önce 2 ay kadar spora gitmiştim ısınma hareketleri yapıp üstüne koşu bandında koşuyordum sonra dambıl falan kaldırmaya çalışıp elim kolum titreye titreye boş şekilde didiniyordum. Yeme içme programı falan da yapmamıştım o yüzden fitness yapmamın bana pek yararı olmadı. Son 1 aydır yeme içmeme hiç dikkat etmediğim için pek çok şekilde sıkıntı yaşıyorum o yüzden yeme içme programı hazırlayıp rutin olarak spor yapmayı planlıyorum.

Şu anda isteğim kilomu 75 altına düşürmek. Ramazan ayında oruç tutacağım için şu anda 1 aylık vaktim var. O yüzden bu 1 ay boyunca sadece kilo vermek için uğraşayım diyorum.
Sonrasında oruç zamanı da zaten diyet yapıp kiloyu 70-75 bandına düşürmek istiyorum. Bu 2 aylık süreç geçtikten sonra ise kas yapmak için protein tozu vb alıp düzgün şekilde program yapmayı istiyorum. Bu protein tozu steroid gibi konulara biraz cahilim o yüzden bana neler önerirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle protein tozu ile steroid çok farklı şeyler. Protein tozu normal besin takviyesidir zararı yoktur. Sihirli bir şekilde de kas büyütmez. Steroid ise direk enjeksiyon ile hormonları değiştirmektir ve büyük tehlike arz eder. Erkekliğini bile kaybettirir. Her neyse,
Öncelikle haftada 3 gün fullbody antrenmanı ile başla.
Günlük kalori ihtiyacından 500 kalori eksik beslen yani kalori açığı bırak. Kilonun 2 katı kadar protein tüket istersen 3-4 katına da çıkabilirsin sorun olmaz. Protein kaynaklarından elinden geldiğince hayvansal olanları tercih etmeye çalış. Kilo vermeye çalıştığın için karbonhidrat çok abartma ama sıfırlama da. Sağlıksız şekerleri, yağları abudik gubidik şeyleri kes. Onun yerine sağlıklı yağlar tüket bol bol yeşillik ye günlük en az 3 litre su iç. Kardiyo yapmana da illa gerek yok kalori açığı, yüksek protein tüketimi ve ağırlık antrenmanı ile gayet yağ yakarsın ama yapmanı tavsiye ederim. Sağlık açısından çok faydası var çünkü.

Hocam öncelikle cevap için size teşekkür ederim.
Steroid denen şeyi kesinlikle kullanmayacağım.
Rica etsem bana protein tozu önerisi yapabilir misiniz ?
Yani siz sadece kardiyo yapma tüm vücut için antrenman yap diyorsunuz.
Dediğiniz gibi yeme içmeye dikkat edeceğim yapabileceğim en kolay yemek tavuk pilav.
Yeşillik olarak nane ve maydonuzu çok tüketiyorum daha da artırırım.
Bir de ben bonibon ve jelibon yiyorum mutlaka olmazsa olmaz yani, sıkıntı çıkarır mı ?
Ayrıca ekmeği yemeyi bir anda keseyim mi ? yoksa azalta azalta mı tüketeyim ?
Son olarak yulaf denen şeyden nefret ediyorum onunla omlet falan yapıyorlar gerek var mı ?

Hocam çok teşekkür ederim mesajınız için hepsine bakacağım.

Abudik gubidik şeylerden birisi zaten jelibon, bonibon, onibon bilmem ne

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…