Spora yeni başlayan biri ne yapmalı?

Cyrox1

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar spora yazılacağım ancak hiçbir bilgim yok daha önce hiç gitmedim beraber gidecek bir arkadaş da bulamadım. Ne yapmam nasıl başlamam lazım bilmiyorum. İlk başlanıldığında full-body yapılması gerekli bir şey mi? Yeni başladığım için hoca eşliğinde mi çalışmalıyım? Yapmam gerekenleri ve söylerseniz ve ek olarak tavsiye verirseniz memnun olurum.

Yapacağın tekrarları çabuk bitireyim diye hızlı hızlı patır kütür yapma dinlen ve yavaşça setini tamamla, kendini çok zorlama ve başlamadan önce muhakkak esne, esnemek yapacağın spordan daha önemli çoğu zaman, ilk 1 hafta kadar kas ağrıların olacak bunlar seni korkutmasın.

Spor salonunda seninle ilgilenecek bir hoca bulmalısın yardım istemeyi öğren çekinme..

İlk gittin de kaldırabileceğin kiloların bile altında kaldır. Hamlaman olacaktır 1-2 gün daha az açı çekersin. İlk gittiğinde hocalardan yardım al sonrası zaten kendini bir şekilde ayarlıyorsun.

1-Spora alışma süreci.

Kendinizi çok zorlamadan sadece spordan zevk almak için çabalayın. Düşük kilolarla vücudu alıştırın. Full bodynin amacı budur normalde. Tüm vücudu ilk 1-3 ay çalıştırarak önce spora alıştırırsın(hamlıklar gitsin, tendonlar güçlensin diye).

2-Doğru form ve doğru kilo seçimleri

Spora, salona alıştıktan sonra artık yavaş yavaş hareket formunuzu iyileştirmek için devam etmelisiniz. En ufak yanlış formda sakatlık riski bulunuyor(bench presste omuzumu sakatladım 1 ay.). Aynı zamanda artık spora alıştıktan sonra yavaş yavaş kendinize en uygun ağırlıkları anlamanız gerekiyor.

3-Güçlenmek için antrenman yapmak

Doğru formu bozmadan artık doğru kilolarla çalışarak her zaman bir üst seviyeyi düşünerekten çalışmanız gerekiyor. Bu zamanda yemeden içmeden kesilmemek gerekiyor. Spora kilolu olarak da başlasanız enerji için yemek yemeniz gerekiyor. Kilo verme işi artık güçlendikten sonra "Harbiden antrenman yapıyorum" diyene kadar o safhaya geçmemek gerekiyor. Sporda yaptıklarının bilincine vardıktan sonra artık kardiyolarla beraber devam edilebilir.

4-Estetik için antrenman yapmak

Burası yeni başlayanlar için en son iş. Çünkü saydığım ilk 3 başlık çok elzem. Onlar olmadan burası da olmaz. Burada artık güçlenmek için veya kilo arttırmak için değil, tamamen görünüş için yapılacak şey. Buraya geldiğin zaman artık belli bir güce ulaşmış olman gerekiyor. Burada artık ağır çalışmak yerine kilo düşürerek iyice kasları parçalaman gerekiyor. Kasları yüksek ağırlıklarla değil daha düşük ağırlıklar ile parçalaman gerekiyor. Arnold gibi bu sporun tanınan ismi bile düşük ağırlık çalışıyor. "arnold lateral raises" yazınca çıkan fotoğraflara hayvan gibi vücuduna rağmen düşük kilo çalışır omzunu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…