Spora yeni başlayan birine öneriler

275314

Kilopat
Makaleler
1
Dostlar öncelikle sınav senem olduğu için salona gitme imkanım yok. Evde kendi imkanlarımla çalışacağım.
Şu anda elimde 60Kg'luk ağırlık seti var 4 tane 10Kg'lik 2 tane 5Kg'lık 4tane de 2.5Kg'lık plaka 2 dumbell düz bar ve Z bar var. Buna ek olarak bazı yeni hareketlerde 5Kg'lık dumbellarla zorlandığım için 2 tane 3Kg'lık dumbell aldım.
Şimdilik sadece dumbellarla çalışıyorum (5kg olacak şekilde ayarladım) yaklaşık iki haftada en azından kendi açımdan gözle görülür bir değişim geçirdim diyebilirim.
Her türlü öneri ve tavsiyeleriniz bekliyorum ve aklıma takılan bir soruyu sormak istiyorum.
Benim aklıma takılan şey beslenme konusunda sizce yeni başlayan biri için protein tozu gerekli mi, gerekliyse de F/P olacak şekilde marka önerebilir misiniz?
Ben BPN'i buldum 2kg su 500e geliyor ama ne kadar iyidir bilmiyorum.

Proteinocean güzel ama acele etmenize gerek yok bence protein tozu için.

Paranız düzenli almaya yetiyorsa tabi ki her zaman alınması lazım ama.
Şimdilik normal besinlerle devam ediyim ilerleyen zamanda ihtiyaç olursa alırım

Peki antreman olarak ne önerirsiniz nasıl ilerlemeliyim, şu anda yağ oranımı düşürmeyi hedefliyorum.
boy 183 kilo 77-78 civarı ama kollarım çok yumuşak ve hafif göbeğim var bu yağlardan kurtulmak istiyorum

Tavsiyem düzgün bir programı takip etmeniz ve uykuya önem vermeniz olacaktır. Tabii ki hedefinize göre beslenmenizi de düzenlemenizi öneririm. Supplement almaya şu anlık gerek yok, önce ana beslenmeyi düzenlemek çok daha önemli. Eğer supplement alacak olursanız da bilindik markalardan alın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…