Spora yeni başlayanlar için öneriler

ErenEr07

Picopat
Daha fazla  
Bugün spor salonuna kayıt oldum, yaklaşık bir buçuk saat hocanın gösterdiği makinelerde hareketleri yaptım amacım kilo vermek, önerileriniz nedir ve ilk gün olduğu için normal midir? Kolumu bile kaldıramıyorum.

Kolunu kaldıramaman normal bana da öyle oldu hatta benim kolum içeriye doğru kasıldı t-rex gibi gezdim evin içinde. İki güne geçti ama.

Kilo vermek için ağırlık yerine hareket yapman önemli cardio çalışman çok daha yararına olur yokuşlu yürümek gibi yani. Kalori açığı bırakman yardımcı olur. Zaten diyetin yok ise beslenme programın yok ise kilo vermen çok zor bir hale gelir eğer ki ekstrem derecede zorlamıyorsan kendini. Yani günde 3 saat tek seferde koşmak gibi gibi. Kimse öyle bir şey istemiyor o yüzden biraz kalori açığı bırakıp yürüyüş ile desteklemen çok güzel olur.

Kilona bağlı olarak deri sarkması yaşayabilirsin, kas ekleyerek durumu çözebilirsin. Zaten yürüyüşün asıl amacı deriyi birazcık daha sıkılaştırmak. Gün sonunda yaktığın kalori aldığın kaloriyi geçerse yağdan kaybedersin. Bu değişmez, ancak deri sarkmasını önlemek için hareket etmen gerekir kas eklemen gerekir.

Ağırlık antrenmanına daha çok önem ver antrenman sonu 15 dakika 12 eğim 4 hız kardiyo yap. Proteinli beslen karbonhidratı azalt ama 0 lama. Bol yeşillik ye bol su iç şeker abur cubur yeme.

En onemlisi asla birakmamak ara vermemek cbum in yaptigi seyleri yazsam yine yapamazsin zaten zamanla oturan seyler istikrarli sekilde devam etmen yeterli. Pro Card almis sporculari izleyip tiyorlar alabilirsin. BAS

Vallahi ilk gün bir tane boş bardağı bile kaldıramıyordum anternman sonrası :d sana tavsiyem ekmek tuz şekeri kesmen hocanın sana vereceği beslenme programına uy ve kardiyo yapmayı unutma 30 dk 15 eğim 5 hız

İlk haftanda bu ağrıları yaşaman gayet normal, özellikle ilk bacak idmanından sonra 2-3 gün zor yürüyeceksin . Hamlık ağrısı yaşıyorsun ama düzenli olarak devam edersen diğer haftalarda bu seviyede ağrı yaşamazsın.

Sana tavsiyem ağırlık antrenmanlarına önem ver. İlk haftalarda ağır girmeye çalışma, hareketlerin formlarını öğrenmeye çalış ve kas-zihin bağlantısı geliştirmeye çalış. Zamanla hızlı bi şekilde güçleneceksin zaten devam ettiğin sürece, kardiyonu idman sonunda yap. Kaç gün gidiyorsun bilmiyorum ama haftada 3 veya daha fazla yapman ideal, kardiyo güzeldir.

Onun dışında beslenmene dikkat et, gün içinde yeterli proteinini al kesinlikle, kilo x1,5 - 2 yeterli olacaktır. İnternetten günlük kalori ihtiyacını hesaplayabileceğin siteler var (TDEE yazarak bulabilirsin). Kilo vermek için günlük 300-500 kalori açığı vermen yeterli olacaktır. Paketli gıda tüketmemeye çalış. Çok da mükemmelliyetçi olmaya gerek yok aslında kalori saymaya falan henüz girmesen de olur ama temiz beslen genel olarak.

Zaten yeni başladığın için aynı anda yağ yakıp kas kütlesi kazanabilirsin. Aklına takılan bir şey veya bir sorun olursa iletişime de geçebilirsin benimle.

Kolunu kaldıramaman son derece normal. Makinelerdeki hareketlere ek olarak her gün 10-20 dk kardiyo yapın.

Teşekkürler hocam buna dikkat etmeye çalışacağım.

190 boy, 108 kiloyum olur mu sizce?

Ağırlık antrenmanına daha çok önem ver antrenman sonu 15 dakika 12 eğim 4 hız kardiyo yap. Proteinli beslen karbonhidratı azalt ama 0 lama. Bol yeşillik ye bol su iç şeker abur cubur yeme.

Şeker biraz zor olabilir ama aşmalı şekilde halletmeye çalışacağım.

En onemlisi asla birakmamak ara vermemek cbum in yaptigi seyleri yazsam yine yapamazsin zaten zamanla oturan seyler istikrarli sekilde devam etmen yeterli. Pro Card almis sporculari izleyip tiyorlar alabilirsin. Bas.

Pro Card ilk defa duydum bir araştırayım.

Vallahi ilk gün bir tane boş bardağı bile kaldıramıyordum anternman sonrası :d sana tavsiyem ekmek tuz şekeri kesmen hocanın sana vereceği beslenme programına uy ve kardiyo yapmayı unutma 30 dk 15 eğim 5 hız.

Yarın deneyeceğim 30dk 15 eğim 5 hız + ekmegi bırakabilecegimi sanmıyorum yani doymam muhtemelen.

Teşekkürederim bilgiler için kalori hesabı için fat secret adlı bir uygulama kullanıyorum ama kalori hesapladıkça psikolojim bozuluyor

Herkese cevapları için teşekkür ederim.

+ Spor sonrası yeşil çay içsem etkisi olur mu?

Ağırlık çalışmaları boyunuz uzun olduğu için biraz yorabilir sizi. Az ağırlık kaldırıyorsunuz falan diye asla üzülmeyin. Ayrıca isterseniz 200 kilo olun, sürekli bu işe devam ederseniz istediğiniz fiziğe ulaşabilirsiniz. 190 boya da 108 kilo fena değil. Şurada vermeniz gereken kilo 15 kilo falan yani ki o da hani belki şu anda kasınız vardır falan diye de değişebilir farazi konuşuyorum. Asıl sen bana bak, 165 boy 115 kilo

"Hangisi boy hangisi kilo?"

Çok aman aman bir etkisi olmaz ama yine de katkıları var, eğer idmanını akşam saatlerinde yapıyorsan spordan sonra almanı tavsiye etmem çünkü kafein içerdiği için uyku düzenine zarar verebilir. Gün içinde içersen metabolizmayı hızlandır, yağ yakımını ve ödem atmana da katkı sağlar, içebilirsin.

Kalori hesabı veya beslenme/spor hakkında kafana takılan soruları ChatGPT'ye de danışabilirsin. Kalori takibi bile yapabilirsin.

Ayrıca kalori sayımında kafanı o kadar yormasan da olur, mükemmelliyetçi olmaya çalışmak sürece zarar verebilir, temiz beslen yeter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…