Spora zaman yetmemesi

Daha fazla  
Öncellikle iyi sosyaller size hayatım hakkında bir konu danışacağım. Ben yaz tatilinin başından beri spora gidiyorum. Ve bunu devam ettirmek istiyorum ama şöyle bir sorun var. Benim okulum 3.20 de bitiyor. Dershanenin kaçta başladığını bilmiyorum ama tahmini 8 gibi bitiyordur. Ve haftanın 4 günü dershane var. Şahsen dershane bittikten sonra spor yapmaya enerjimin kalacağını düşünmüyorum. Dershane olduğu günler ve pazar hariç spora gitmek için 2 gün kalıyor. Ama benim en az haftanın 3 günü gitmem lazım. Yani 1 gün okul+dershane+spor yapmak zorundayım ve bunu yapabileceğimi düşünmüyorum. Sizce nasıl bir düzen uygulamalıyım? Önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam ayni durum staj+okul+YKS bir de spor yapmak istiyorum mola zamanlarımızdan kısıcaz gibi.

Hocam öncelikle kendiniz de bireysel ders çalışmalısınız bunu sakın unutmayın ikinci olarak eğer bu durumu kaldıramazsanız sporu bırakın ve derslerinize yönelin sporu ömrünüz boyunca yapabilirsiniz ama mesela YKS'ye 1 yıl hazırlancaksınız.

Bir ay kendini zorlayarak git ve bu süreçte beslenmene uykuna biraz daha özen göster ki mentalinin yanı sıra bedenin de zorlanmasın. Bu bir ayı atlatırsan alışkanlığa dönüşecektir diye düşünüyorum. 10 saat ayakta durduğum işte çalışırken de gidiyordum, şu an günde 3-6 saat, ortalama olarak 4,5 saat uyurken de gidiyorum. Evet optimal gelişmiyorum çünkü uykum çok kötü ancak zamanım yetmiyor yapacak bir şey yok gidiyoruz yine de. Ama sana uykundan feragat edip gitmeni tavsiye etmem sınav sürecinde en az 8 saat uyumaya ciddi manada özen göstermelisin, çalıştığın dersin hafızana kazınması uyku sırasında gerçekleşir ve odaklanma yetini kaybediyorsun uykusuzken. Gerekirse sporu bırak 1 yıl sonra başlarsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…