Sporcularda tendon kopması

Daha fazla  
Arkadaşlar ben evde fitness yapıyorum. İleride spor salonuna gideceğim. Bu aralar sporcuların tendon sakatlıkları ile ilgili videolar karşıma çıkıyor bende korkmaya başladım bende de olur mu? Onlar ne zaman oluyor? Olmamak için ne yapılmalı? Cevap verirseniz ne mutlu bana.

Natural isen sorun olmaz. Tendon kopması genellikle şu sebepten oluyor: İlaç kullanan kişilerin kasları hızlı bir şekilde gelişirken tendondar aynı hızda gelişemiyor. Bu yüzden kas daha fazla ağırlığa direnç gösterebiliyor iken tendon daha düşük ağırlıklara direnç gösterebiliyor. Çok ağır kaldırınca tendon dayanamayıp kopuyor.

Natural isen sorun olmaz. Tendon kopması genellikle şu sebepten oluyor: İlaç kullanan kişilerin kasları hızlı bir şekilde gelişirken tendondar aynı hızda gelişemiyor. Bu yüzden kas daha fazla ağırlığa direnç gösterebiliyor iken tendon daha düşük ağırlıklara direnç gösterebiliyor. Çok ağır kaldırınca tendon dayanamayıp kopuyor.

Naturalim ve hep öyle kalıcam. Ama bazen eklem veya bilek ağrım oluyor korkudan tendonda bir sıkıntı mı var diyorum. Sizce ne yapmalıyım durumu?

Kısaca kaç kg tendon kopar ya da öyle bir şey var mı?

Naturalim ve hep öyle kalıcam. Ama bazen eklem veya bilek ağrım oluyor korkudan tendonda bir sıkıntı mı var diyorum. Sizce ne yapmalıyım durumu?

Kısaca kaç kg tendon kopar ya da öyle bir şey var mı?
Naturalsan ve saçma sapan kaldırabileceğinden kat kat fazla ağırlık kaldırmaya çalışmazsan hiç bir şey olmaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı