Sporda cheat meal yaptım sorun olur mu?

Makaleler
1
Daha fazla  
Yaz tatili boş geçmesin diye spora başladım. Vücut yapıyorum. Spora başladıktan sonra kola, cips gibi abur cuburları bıraktım. Kola çok içiyordum. Bıraktım artık. Ama dolapta cips kalmış birazcık. Bende cips seven birisi olarak canım çekti dayanamayıp yedim. Hatta hepsini bile yiyemedim. Yani cheat meal yapmış oldum. Spora başlayalı 3 gün oldu. Sorun olur mu benim için?

Olmaz. Nefsinize sahip çıkamamışsınız. Yapacak bir şey kalmamış yani. Şimdi zarar verir falan desek sporda isteğiniz kalmaz falan da cidden bir şey olmaz. Ayda 1-2 defa kaçamak yapmanın bir sorun çıkartacağını sanmıyorum. Tek çıkarabileceği zarar bağımlılık yapabilme riski olacaktır. Kendinizi tutamıyorsanız ayda 1-2 defa değil de 2-3 ayda bir yapın.

Hocam bir arkadaşım var onunla gidiyorum spora onada sordum birşey olurmu diye. Çocuk bana sövdü niye yedin diye. Zaten ekmek tarzı şeyleri spordan öncede hiç yemezdim. Arkadaşım diğerki sporcular 5 saat çalışıp cheat meal yapıyor diyor. Biz yarım saat 1 saat falan yapıyoruz. Yaşımız pek yetmediği için. Arkadaşım sanki cips yedim diye hiç vücut yapamıyacakmışım gibi bir izlenim verdi. O kadar abartılacak kadar kötü bir durum yoktur değilmi?

Hocam direk kötü bir durum yok. Tam paket yeseydiniz ufaktan olurdu da sanırım 30-40 gr yemişsiniz. Zararı olması için cipsten cipse değişir ama kafadan hesap 90-100 gr yemeniz gerekir. Ben de sporcuyum sağlıklı beslenme dışında bende her şey var. Benim her günüm kaçamak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…