Sporda gelişmek nasıl anlaşılır?

WolreaG

Hectopat
Makaleler
4
Yer
İzmir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RX 570, 8 GB RAM, i5-4590
Merhaba, 4 aydır düzenli spora gidiyorum ve arkadaşlarım "Hiç gelişmemişsin, boşuna para verme." deyip duruyor. Ama kilo olarak arttım mesela. Bench press barla beraber 30 kilo zor gelirken şimdi 40 oluyor. Dumbbell 5 kilo ile başladım, şu an 10 ile 6 tekrar atabiliyorum veya lat pulldown'da 25 kilo zor gelirken şu an 40 ile 10 tekrar atabiliyorum. Hocam ne derse onu yapıyorum, programı da atabilirim. Kilom 62'ydi, 66 oldu. Çok yemeye çalışıyorum olabildiğince. Ama dışarıdan çok bir değişim oldu denemez, orası doğru. Her gün bu lafları duyunca da o kadar emeğim, protein almaya özen gösterdiğim, gerektiğinde midemin bulanmaları hepsi boşuna mı diyorum ve açıkçası moralim sıfır oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Boyunuz nedir ?

4 ayda çok bir değişim beklememek lazım, ara sıra fotoğraf çekin ve disiplininizden ödün vermeyin. Disiplinli bir şekilde devam ederseniz 1-2 sene civarında güzel değişimler görebilirsiniz.

Arkadaşlarını dinleme, gelişmenin olduğu ağırlıklardan zaten belli, onlar sadece kendileri bir şey elde edemedikleri için çevresinin de bir şey elde edememesini isteyen zavallılar.

Arkadaşlarını dinleme. Kimisi bir ayda gözle görülür değişim hisseder kimisi bir yılda. Kendinde ki güç artışını zaten antrenmanlarda hissediyorsun ağırlık arttırarak. Dünyanın en iyi fiziğini bugün yapmış olsan üç beş kendini bilmez gelip "kanka omuzlarin zayıf gibi biraz ya" diyebilir. Boş ver yani devam et sonuna kadar.

174. İsterseniz programı da atabilirim.

Gelişim çok gözükmüyor yani sadece dışarıdan gözüken değişim biraz bicepsim çıktı o kadar. İnşallah gelişebilirim teşekkür ederim.

Arkadaşlarının Instagram'da iğneli elemanları göre göre beyni erimiş. Onlara takma ve çalışmaya devam et natural olarak 4 ayda gelişemezsin eğer kısa sürede gelişmek istiyorsan küre başla yoksa 2-3 yılın var daha güzel bir fiziğe kavuşabilmen için. He küre başlamanı pek önermem.

Hocam doğrudur da ben hata yapıyor muyum acaba? Mesela sevdiğim bir sporcu abim göğüs ve sırtta çok kas olduğu için 6-8 tekrar arasında yapabileceğin en ağır kiloyu yap, 8 tekrar yapabildiğinde bir üst kiloya geç 6 tekrar aşağısına düşme serbest ağırlıkta dedi. Bunu uygulayayım mı? Veya bana verilen programı ben atsam siz yorumlasanız?

174. İsterseniz programı da atabilirim.

Gelişim çok gözükmüyor yani sadece dışarıdan gözüken değişim biraz bicepsim çıktı o kadar. İnşallah gelişebilirim teşekkür ederim.
Kür yapmadığınız sürece kısa sürede çok fazla gelişim göremezsiniz zaten hocam. Arkadaşlarınızın lafına aldanmak yerine disiplinli bir şekilde devam etmeye çalışın. Eninde sonunda fark göreceksiniz.

Kilo olarak da 70kg civarı sizin için ideal olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…