Birkaç gün önce bir spor salonuna kaydoldum ve çok detaylı olmasa da bana sadece uygulamam için yazılı bir program verildi. Benim için bu program ne kadar yararlı, gelişimime yardımcı olur mu, bunlar dışında ne yapmam lazım yardımcı olursanız sevinirim. Dediğim gibi bu spora daha yeni başladım ve çok bir bilgim yok ne yapmalıyım, nelere dikkat etmeliyim, nasıl beslenmeliyim yardımcı olabilir misiniz?
YAŞ-16
Boy-1.72-1.73
KILO-57
Dostum merhaba. Bana sorarsan program çok kısa. En azından her bölge için en az 2 hareket yapmalısın. Bende spora gidiyorum. Kendim program yazmıyorum. Zaten kafamda belirliyorum. Salon yoğun değilse ön kol arka kol göğüs omuz sırt çalışıyorum. Hepsinden en az 2 hareket yapıyorum. Son seti tükenene kadar yapmalısın. Atıyorum 20 kiloda 15 tekrar çıkardın son set kiloyu düşür ve devam et durma. Taki kolun kopana kadar
Ve bench press yerine dumbell press yap emin ol daha çok işe yarıyor. Bench press biraz daha ilerde...
Ve unutma yorulduktan sonra gidip biraz koş. Bu sana ileride çok güzel bir görünüm kazandıracaktır.(Spordan sonra müthiş bir yağ yakımı oluyor)