Sporda nasıl gelişilir?

Ertukk

Centipat
Daha fazla  
15 yaşında 166 boy 59 kilo olarak 1 aydır spora gidiyorum. Şu an upper lower(bacak-karın-bilek) şeklinde antrenman yapıyorum ancak ağırlık arttırmada sıkıntı yaşıyorum. Mesela sırt için bu hafta 40 kilo lat pull down yapıyorum fakat son set bazen 8 9 çıkıyor bazen 5. tekrarda tükeniyor ağrılık düşmek zorunda kalıyorum. Böyle bir durumda 40 kilo ile 8 8 tükeniş şeklinde mi yoksa 32,5 ile 12 12 tükeniş şeklinde mi çalışayım?

Tabii ki o gun nasil hissettiginle bile degismekle birlikte zamanla bu agirliklarin dengesizlikleri oturacaktir.

Bu hafta 40 kiloda 7 tekrar yapabildiysen haftaya 10 tekrar yapmaya calis. 10 yapabildigin zaman 12 yapmaya calis ve bir sonraki hafta artik 42.5 ya da 45 kiloya gec.
Kilo arttirdiginda 5 tekrar alt limitin olsun, 12 tekrar ciktigi zaman agirlik yukselttiginde mutlaka en az 5 tekrar cikarabiliyor olman gerekiyor. Eger 5 tekrarin altinda yapiyorsan 40 kilo ile yaptigin zamanki hareketinde bir yerlerde bir hata vardir.

15 yaşında 166 boy 59 kilo olarak 1 aydır spora gidiyorum. Şu an upper lower(bacak-karın-bilek) şeklinde antrenman yapıyorum ancak ağırlık arttırmada sıkıntı yaşıyorum. Mesela sırt için bu hafta 40 kilo lat pull down yapıyorum fakat son set bazen 8 9 çıkıyor bazen 5. tekrarda tükeniyor ağrılık düşmek zorunda kalıyorum. Böyle bir durumda 40 kilo ile 8 8 tükeniş şeklinde mi yoksa 32,5 ile 12 12 tükeniş şeklinde mi çalışayım?

Sırt hareketleri ağır kilo ister ama düzgün form yap.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı